Arquennes

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Arquennes? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door gebruik te maken van onze tool vind je toepasbare tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Arquennes!

zonnepanelen installateur 7181
 • Makkelijk geld besparen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSeneffe
Postcode71810
Gasverbruik21.640 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€169,37

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Arquennes juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be bekijk je de spelregels in de gemeente Seneffe. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Seneffe zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Arquennes
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4360), dan is jouw winst al gauw €540. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je een vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Zo rond 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Al enkele honderdduizenden consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juli 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Arquennes komen doorgaans uit tussen de €5400 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op zo’n 2730 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Budget Energie en Nuon betaal je al snel €682,50 (tarieven juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Arquennes kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119608€3450 – €4325€380
2281012€5050 – €5725€575
3323015€5900 – €6100€800
4398018€6475 – €6600€890
5464020€7000 – €7125€960
6506023€7525 – €7925€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Arquennes tref jij of het dak van uw woning kan. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Arquennes is 3520 kWh. Dit staat voor omstreeks 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. Meer dan de helft van de mensen installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Arquennes?

Puur voor zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-arquennes

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Arquennes vergelijken? Door het advies hieronder heb je binnen enkele minuten een uitmuntende aanbieder in je postcodegebied. Het merendeel van de leveranciers hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project omschrijven

  Specificeer het soort huis. Het genre woning (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Arquennes.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Daarna versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar vraag ook om de benodigde certificaten (zoals TÜV keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Arquennes op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Arquennes
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Arquennes een aanvullend distributienettarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor woningen met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG is duidelijk: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!