Petit-Roeulx-Lez-Nivelles

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Dankzij het financieel interessante plaatje, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. onze website ontdek je omvangrijke details die helpen bij zonnepanelen kopen in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles!

zonnepanelen installateur 7181
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSeneffe
Postcode71810
Gasverbruik21.670 kWh
Stroomverbruik kWh3535 kWh
Gemiddelde energierekening€169,83

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Seneffe. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Seneffe zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Door middel van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Petit-Roeulx-Lez-Nivelles
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten heel voordelig een lening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4390), dan is het belastingvoordeel al gauw €544. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet een 100% prive-woning zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. Hiervoor ontvang je natuurlijk een vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: deze traditionele energiemeters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles liggen tussen om en nabij de €4100 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op circa 2760 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €690,00 (onkosten juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120806€3450 – €4275€400
2298012€5050 – €5675€625
3326014€5975 – €6225€750
4415018€6500 – €6650€950
5454019€6975 – €7200€960
6486022€7650 – €8125€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Petit-Roeulx-Lez-Nivelles tref jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles is 3535 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 11 panelen van 325 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3925 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan de helft van de consumenten prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles?

Puur voor zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-petit-roeulx-lez-nivelles

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles vergelijken? D.m.v. onderstaande tips heb je snel en eenvoudig een erkende monteur in je woonplaats. Verschillende aanbieders hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets het soort huis. Het type dak (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit uw regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien nogal wat duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Petit-Roeulx-Lez-Nivelles
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Petit-Roeulx-Lez-Nivelles een vergoeding – misschien ook bekend als prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten met een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!