Familleureux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Familleureux? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Met de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door middel van onze website check je samengestelde toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Familleureux!

zonnepanelen installateur 7181
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteSeneffe
Postcode71810
Gasverbruik21.650 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€169,52

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Familleureux juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er niet meer in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je wat de regels zijn in de gemeente Seneffe. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Seneffe zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Familleureux
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4370), dan bedraagt het voordeel al snel €542. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Ter compensatie ontvang je een gepaste vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: deze traditionele energiemeters gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000gezinnen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Familleureux fluctueren tussen de €5200 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2740 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of Nuon betaal je hiervoor wel €685,00 (prijspeil juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Familleureux kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119407€3625 – €4225€380
2300013€5200 – €5625€625
3356016€6025 – €6250€800
4415016€6350 – €6750€920
5451019€6950 – €7200€960
6515022€7675 – €8100€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Familleureux ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Familleureux bedraagt 3525 kWh. Je hebt dus nodig rond de 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee investeerders verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Familleureux?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-familleureux

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Familleureux vergelijken? Op basis van onze stappenplan vind je in enkele stappen een goede installateur in jouw eigen buurt. Een aantal aanbieders bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de installatiekosten. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk het soort huis. Het type huis (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Familleureux.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn voorletter + achternaam, het 06-nummer, en een e-mailadres. Vandaar weten we op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Als laatste versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van experts die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verschillende prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Familleureux op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Familleureux
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Familleureux een bijdrage – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. De netvergoeding klopt dan niet meer. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!