Lommersweiler

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Lommersweiler? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van deze pagina vind jij bruikbare toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Lommersweiler!

zonnepanelen installateur 4783
 • Lagere energielasten.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuik
GemeenteSankt-Vith
Postcode47830
Gasverbruik23.830 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€173,88

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Lommersweiler juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be bekijk jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Sankt-Vith. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Sankt-Vith zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Lommersweiler
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op de aanschaf van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4550), dan is jouw winst al gauw €564. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het gaat om een privé-woningen het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Er is wel verandering op komst: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000 woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Lommersweiler schommelen tussen de €5300 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor om en nabij 3070 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en Qurrent betaal je al snel €767,50 (prijspeil juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Lommersweiler kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120208€3550 – €4425€420
2293012€5050 – €5650€650
3342016€5975 – €6075€700
4381018€6400 – €6825€910
5443019€6950 – €7150€1020
6483023€7625 – €8175€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Lommersweiler bekijk jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lommersweiler bedraagt 3315 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh moet je rekenen op 7, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle woningbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vinden we dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Lommersweiler?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lommersweiler

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Lommersweiler vergelijken? Middels de uitleg die hierna komt vergelijk je in een zeer korte periode een deskundige installateur in je woonplaats. Verscheidene bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Definieer het soort woning. Het type dak (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De installateur voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Lommersweiler.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Daaropvolgend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €65,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom van de pv-panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Veel spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lommersweiler op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Lommersweiler
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Lommersweiler een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!