Rocherath

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Rocherath? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Door een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze website lees jij uitgebreide raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Rocherath!

zonnepanelen installateur 4761
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuik
GemeenteBüllingen
Postcode47610
Gasverbruik23.780 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€179,86

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Rocherath februari 2024

Een universele subsidieregeling is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Büllingen. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Büllingen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Rocherath
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een krediet kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere woningen aanmoedigt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4500), dan profiteer je al van een korting van zo’n €558. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De plannen zijn om dit te veranderen: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al ruim tienduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Rocherath liggen tussen om en nabij de €4500 en €5700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in grofweg 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €755,00 (tarieven februari 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Rocherath bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118508€3625 – €4425€380
2296012€5025 – €5900€550
3355015€5900 – €6200€825
4420018€6475 – €6700€880
5452019€7000 – €7250€1010
6508021€7650 – €8150€1110

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Rocherath ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rocherath is 3590 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 3000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Rocherath?

Puur voor panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-rocherath

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Rocherath vergelijken? Door het onderstaande stappenplan kies je in enkele stappen een erkende vakman in jouw streek. Diverse installateurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de offerteprijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Rocherath.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Kijk verder dan de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificering (denk aan VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Goed om te weten: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen meerdere mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De kosten bedragen zo’n €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Rocherath op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Rocherath
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Rocherath een forfaitaire vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!