Heppenbach

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Heppenbach? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door de dalende inkoopprijs, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker lees je actuele info over zonnepanelen kopen in Heppenbach!

zonnepanelen installateur 4771
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieLuik
GemeenteAmel
Postcode47710
Gasverbruik23.800 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€173,42

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Heppenbach juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet in België. Wel bestaan er gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Amel. Geen resultaten? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Amel zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Heppenbach
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4520), dan is jouw winst al gauw €560. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Daarvoor ontvang jeeen redelijke vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de klassieke mechanische tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Heppenbach zitten vaak tussen de €5000 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €760,00 (onkosten juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Heppenbach bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117407€3425 – €4500€420
2305013€5075 – €5675€500
3354014€5975 – €6075€875
4420018€6425 – €6775€920
5458019€6975 – €7300€1020
6485023€7550 – €7800€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Heppenbach zie je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heppenbach is 3300 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens zijn er dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Heppenbach?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-heppenbach

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Heppenbach vergelijken? Op basis van onze stappenplan zoek je in enkele stappen een professionele installateur in je postcodegebied. Sommige monteurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Definieer expliciet het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert biedt zo erkend zonnepanelen advies in Heppenbach.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Het betreft naam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij ook hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Vervolgens verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven uit de regio. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan clubhuizen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De totale huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Heppenbach op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Heppenbach
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Heppenbach een vergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €86,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!