Meyerode

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Meyerode? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en financieel interessant. Middels krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij dalende kosten, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van zonnepanelenvoordeel.be doorzoek jij handige adviezen over zonnepanelen kopen in Meyerode!

zonnepanelen installateur 4770
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuik
GemeenteAmel
Postcode47700
Gasverbruik23.790 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€180,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Meyerode juli 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Amel. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Amel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Meyerode
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4510), dan profiteer je al van een korting van zo’n €559. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Meyerode komen doorgaans uit tussen de €5100 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op pak ‘m beet 3030 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en/of Oxxio betaal je al snel €757,50 (tarief juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Meyerode bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118408€3475 – €4475€420
2278012€5125 – €5725€650
3328014€6075 – €6125€800
4420017€6475 – €6725€880
5464019€7025 – €7125€1010
6503021€7650 – €7925€1070

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Meyerode ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Meyerode bedraagt 3595 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen geschikt, voor 1875 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3825 kWh gaat het om 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vind je dunne-film panelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Meyerode?

Voor panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-meyerode

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Meyerode vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vind je in een zeer korte periode een deskundige installateur in de regio. Verschillende installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf duidelijk de woning. Het genre woning (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Meyerode.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Nadien verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen vele bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn verenigingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, De kosten bedragen zo’n €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Meyerode op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Meyerode
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Meyerode een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!