Ramillies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Ramillies? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van onze tool tref je toepasbare toelichtingen over zonnepanelen kopen in Ramillies!

zonnepanelen installateur 1367
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRamillies
Postcode13670
Gasverbruik21.360 kWh
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€165,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Ramillies juni 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. In sommige gemeenten zijn er regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be check je hoe het ervoor staat in de gemeente Ramillies. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Je kan al snel een bedrag van zo’n €800 uitsparen. Daarbij kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Ramillies kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Ramillies
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4830), dan profiteer je al van een korting van zo’n €599. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een gepaste vergoeding. Bij mechanische tellers zie je effectief de teller terugdraaien. Wek je meer op dan je verbruikt? In dit geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Ramillies zitten vaak tussen de €5300 en €6500 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2930 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €732,50 (prijspeil juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Ramillies bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119107€3550 – €4300€440
2277013€5050 – €5850€650
3323016€5975 – €6200€825
4414018€6425 – €6750€920
5433020€7025 – €7250€980
6485022€7500 – €8125€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Omwille van de zonnepanelencheck Ramillies tref jij of het dak van uw woning kan. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ramillies bedraagt 3380 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1800 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Bijna alle consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Ramillies?

Voor het leggen van panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ramillies

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Ramillies vergelijken? Met onze stappenplan heb jij zonder problemen een goede monteur in je woonplaats. Tal van aanbieders beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de aard van het huis. De woning-categorie (schuin + plat) en de oriëntatie van het dak zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Ramillies.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Nadien versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen diverse bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De kosten bedragen zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Ramillies op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Ramillies
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Ramillies een netvergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente