Gérompont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Gérompont? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van zonnepanelen bij je huis wek je zelf energie op uit de zon. Dankzij dalende kosten, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. onze vergelijker ontdek jij accurate adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Gérompont!

zonnepanelen installateur 1367
 • Lagere energiekost.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRamillies
Postcode13670
Gasverbruik20.490 kWh
Stroomverbruik kWh3545 kWh
Gemiddelde energierekening€165,14

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Gérompont mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Ramillies. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Ramillies zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Gérompont
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4710), dan profiteer je al van een korting van zo’n €584. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een soort vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er een vernieuwde salderingsregeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Gérompont liggen tussen de €4200 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in pak ‘m beet 2700 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €675,00 (kosten mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Gérompont kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118907€3500 – €4475€430
2295011€5250 – €5650€625
3352015€6100 – €6075€800
4384017€6325 – €6700€900
5455019€7100 – €7275€960
6513021€7550 – €7850€1060

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door de zonnepanelencheck Gérompont check jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gérompont is 3545 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig ongeveer 10 panelen van 280 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Gérompont?

Puur voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gerompont

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Gérompont vergelijken? Via tips van onze adviseurs kies je in korte tijd een uitstekende vakman in jouw eigen buurt. Verscheidene installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets expliciet jouw woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Gérompont.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Op die manier komen we erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van adviseurs uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen vele interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Huren kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gérompont op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Gérompont
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Gérompont een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €90,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!