Autre-Eglise

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Autre-Eglise? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege dalende prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door onze tool ontdek jij waardevolle tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Autre-Eglise!

zonnepanelen installateur 1367
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Goed voor het milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRamillies
Postcode13670
Gasverbruik20.460 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€164,68

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Autre-Eglise mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Ramillies. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Ramillies kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Autre-Eglise
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Voor zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4680), dan loopt het voordeel al gauw op tot €580. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet om een privéwoning gaan en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: de traditionele tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Al enkele honderdduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Autre-Eglise zitten vaak tussen de €5300 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen wekt op pak ‘m beet 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €767,50 (prijspeil mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Autre-Eglise bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119407€3550 – €4400€420
2297011€5075 – €5750€575
3325014€5975 – €6200€725
4413016€6325 – €6675€890
5452020€7025 – €7275€970
6503021€7700 – €7900€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Autre-Eglise bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Autre-Eglise is 3530 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 12 panelen van 320 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1925 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh gaat het om 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee klanten kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook vind je dunne-film panelen. Deze panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Autre-Eglise?

Voor zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-autre-eglise

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Autre-Eglise vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder vergelijk jij binnen enkele minuten een deskundige expert in de buurt. Verschillende monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de offerteprijs. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer het type woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft dan relevant zonnepanelen advies in Autre-Eglise.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend zenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Huur je een woning en is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen allerlei rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huur van de panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een grote som geld is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Autre-Eglise op het dak van een kerkgebouw.

Prosumententarief Autre-Eglise
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Autre-Eglise een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomAls gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!