Chaumont-Gistoux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Chaumont-Gistoux? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Via een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien de dalende verkoopprijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met deze website bekijk je samengestelde adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Chaumont-Gistoux!

zonnepanelen installateur 1325
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteChaumont-Gistoux
Postcode13250
Gasverbruik21.300 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€164,13

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Chaumont-Gistoux juni 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. In verschillende gemeenten zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website energiesparen.be check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Chaumont-Gistoux. Geen resultaten? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Chaumont-Gistoux zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Chaumont-Gistoux
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen nemen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4770), dan is het belastingvoordeel al gauw €591. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je natuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de “ouderwetse” tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Chaumont-Gistoux variëren tussen de €5100 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op circa 2870 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie of Oxxio betaal je hiervoor wel €717,50 (onkosten juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Chaumont-Gistoux kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119908€3625 – €4500€420
2285011€5100 – €5850€600
3338015€6075 – €6100€800
4398016€6450 – €6775€910
5444019€7000 – €7150€990
6483023€7500 – €8000€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Chaumont-Gistoux vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Chaumont-Gistoux bedraagt 3350 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 10 panelen van 285 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee klanten prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Bovendien onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Chaumont-Gistoux?

Voor het leggen van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-chaumont-gistoux

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Chaumont-Gistoux vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs heb je in een zeer korte periode een erkende aanbieder in de regio. Sommige leveranciers bieden een kleine showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de tarieven. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het type dak (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Kies ook een installatiedatum die uitkomt. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft dan interessant zonnepanelen advies in Chaumont-Gistoux.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Als laatste zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verschillende mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Voldoende eigen geld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Chaumont-Gistoux op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Chaumont-Gistoux
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Chaumont-Gistoux een vergoeding – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente