Huppaye

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Huppaye? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. D.m.v. het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze tool ontdek jij accurate gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Huppaye!

zonnepanelen installateur 1367
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Ook te integreren in het dak.
 • BTW terugvragen.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRamillies
Postcode13670
Gasverbruik20.510 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€165,45

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Huppaye mei 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Ramillies. Onduidelijke informatie? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Ramillies bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Aan de hand van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Huppaye
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4730), dan is het belastingvoordeel al gauw €586. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Hiervoor krijg je een gepaste vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Huppaye variëren tussen de €5300 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in staat voor circa 2720 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent of Powerpeers betaal je hiervoor wel €680,00 (vergoeding mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Huppaye bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118507€3525 – €4450€420
2270011€5175 – €5625€600
3344015€5925 – €6025€825
4391016€6325 – €6800€900
5431019€6950 – €7275€1030
6493021€7550 – €8200€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Huppaye bekijk je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Huppaye is 3555 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 11 panelen van 295 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh zijn dat er 8, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Bijna alle huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Huppaye?

Voor panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Gewoonlijk is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-huppaye

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Huppaye vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten zoek je binnen enkele minuten een uitmuntende installateur in jouw omgeving. Diverse aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het soort woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Huppaye.

 4. Overige gegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (zoals RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen verscheidene prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • Het maandelijkse bedrag blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Huppaye op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Huppaye
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Huppaye verplichte kost – ook wel het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €95,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!