Grand-Rosière-Hottomont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Grand-Rosière-Hottomont? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en een goede investering. Met de investering in zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Dankzij gunstigere prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van deze website vind je handige info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Grand-Rosière-Hottomont!

zonnepanelen installateur 1367
 • Snelle terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRamillies
Postcode13670
Gasverbruik20.500 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€165,29

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Grand-Rosière-Hottomont mei 2024

Een landelijke subsidieregeling bestaat niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Ramillies. Is er niets over te lezen? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €900,00. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Ramillies is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Grand-Rosière-Hottomont
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis energiezuiniger te maken door bijvoorbeeld zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4720), dan pak je al snel €585. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een passende vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Al 500.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Grand-Rosière-Hottomont schommelen tussen de €5000 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op ongeveer 2710 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent en/of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €677,50 (tarief mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Grand-Rosière-Hottomont kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121007€3450 – €4225€410
2277013€5250 – €5675€675
3353015€5900 – €6100€825
4405017€6550 – €6625€900
5454019€7100 – €7225€1020
6495023€7600 – €7950€1060

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Grand-Rosière-Hottomont achterhaal je of het dak van uw woning kan. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grand-Rosière-Hottomont bedraagt 3550 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 10 panelen van 325 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3875 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Grand-Rosière-Hottomont?

Voor het laten plaatsen van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-grand-rosiere-hottomont

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Grand-Rosière-Hottomont vergelijken? Geholpen door het advies hieronder tref je in korte tijd een uitmuntende vakman in jouw streek. Sommige monteurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf het soort woning. Het type huis (plat of schuin) en de focus-richting van het dak zijn van groot belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft dan relevant zonnepanelen advies in Grand-Rosière-Hottomont.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Daardoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daarna zenden zij de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om de benodigde certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien diverse prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name organisaties die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Veel spaargeld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Grand-Rosière-Hottomont op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Grand-Rosière-Hottomont
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Grand-Rosière-Hottomont een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!