Geest-Gérompont-Petit-Rosière

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Geest-Gérompont-Petit-Rosière? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Middels een zonnepanelen-installatie kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de dalende verkoopprijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Geholpen door onze tool tref jij uitgebreide info m.b.t. zonnepanelen kopen in Geest-Gérompont-Petit-Rosière!

zonnepanelen installateur 1367
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Groene investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRamillies
Postcode13670
Gasverbruik20.480 kWh
Stroomverbruik kWh3540 kWh
Gemiddelde energierekening€164,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Geest-Gérompont-Petit-Rosière mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek jij de spelregels in de gemeente Ramillies. Is dit voor jou onduidelijk? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Ramillies zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Geest-Gérompont-Petit-Rosière
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4700), dan is het belastingvoordeel al gauw €583. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Geest-Gérompont-Petit-Rosière schommelen tussen de €4200 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 3090 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Engie en Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €772,50 (vergoeding mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Geest-Gérompont-Petit-Rosière bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120006€3400 – €4200€380
2299011€5125 – €5800€575
3345014€5900 – €6200€775
4402018€6450 – €6800€930
5453019€7075 – €7275€1020
6515021€7625 – €7850€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Geest-Gérompont-Petit-Rosière bekijk jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geest-Gérompont-Petit-Rosière bedraagt 3540 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3825 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De gemiddelde consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Geest-Gérompont-Petit-Rosière?

Bij het installeren van panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-geest-gerompont-petit-rosiere

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Geest-Gérompont-Petit-Rosière vergelijken? Door tips van onze adviseurs vind jij zonder problemen een betrouwbare vakman in de buurt. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk expliciet het huis. Het type dak (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn essentieel. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Geest-Gérompont-Petit-Rosière.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verschillende aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn organisaties die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kost om en nabij de €80,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet nodig.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Geest-Gérompont-Petit-Rosière op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Geest-Gérompont-Petit-Rosière
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Geest-Gérompont-Petit-Rosière verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!