Puurs-Sint-Amands

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Puurs-Sint-Amands? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Mede door de dalende verkoopprijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van deze pagina lees je veelzijdige tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Puurs-Sint-Amands!

zonnepanelen installateur 2870
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Groene investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode28700
Gasverbruik22.750 kWh
Stroomverbruik kWh3475 kWh
Gemiddelde energierekening€172,98

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Puurs-Sint-Amands juni 2024

Een landelijke subsidiepot is niet beschikbaar in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Puurs-Sint-Amands. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Puurs-Sint-Amands zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Puurs-Sint-Amands
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4720), dan is het voordeel al snel €585. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Al ruim vele tienduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Puurs-Sint-Amands komen doorgaans uit tussen de €4700 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op circa 3090 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Qurrent betaal je al snel €772,50 (vergoeding juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Puurs-Sint-Amands kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118208€3625 – €4300€380
2274013€5075 – €5600€650
3350015€6100 – €6225€800
4417017€6450 – €6800€930
5437020€7050 – €7125€1010
6481022€7400 – €7800€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Mede door de zonnepanelencheck Puurs-Sint-Amands bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Puurs-Sint-Amands bedraagt 3475 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2925 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. De meeste bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Puurs-Sint-Amands?

Puur voor zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-puurs-sint-amands

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Puurs-Sint-Amands vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt vind je vandaag nog een professionele leverancier in jouw streek. Verscheidene aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Kies daarna de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Puurs-Sint-Amands.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn naam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar check ook op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verscheidene bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn gebouwendie het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Puurs-Sint-Amands op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Puurs-Sint-Amands
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Puurs-Sint-Amands een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Belgen met terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente