Niel

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Niel? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Met onze vergelijker tref je omvangrijke informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in Niel!

zonnepanelen installateur 2845
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieAntwerpen
GemeenteNiel
Postcode28450
Gasverbruik22.720 kWh
Stroomverbruik kWh3460 kWh
Gemiddelde energierekening€172,52

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Niel februari 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. In een aantal gemeenten vind je een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Niel. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Niel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Niel
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4690), dan pak je al snel €581. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: deze klassieke mechanische meters worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Niel zitten vaak tussen de €4300 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 3060 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €765,00 (kosten februari 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Niel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119207€3650 – €4450€430
2296012€5275 – €5875€550
3331016€5900 – €6050€775
4399018€6425 – €6625€880
5465019€6900 – €7275€1000
6508021€7450 – €7975€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Niel achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Niel bedraagt 3460 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig circa 10 panelen van 295 wattpiek. Let op: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1900 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de woningbezitters prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede bestaan er dunne-film panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Niel?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-niel

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Niel vergelijken? D.m.v. het advies hieronder zoek je in enkele stappen een uitmuntende aanbieder in jouw streek. Verscheidene installateurs beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer expliciet jouw woning. De dak-categorie (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Niel.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn uw voornaam + achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten we hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Nadien zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de laagste prijs, maar kijk goed naar certificering (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is zonnepanelen huren interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan bedrijven die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, De tarieven beginnen bij €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • Het maandelijkse bedrag wordt niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Niel op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Niel
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Niel een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!