Breendonk

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Breendonk? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Met behulp van zonnepanelen bij je huis wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de interessante terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij onze tool check jij handige toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Breendonk!

zonnepanelen installateur 2870
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Profiteer van het 6% BTW-tarief

ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode28700
Gasverbruik23.500 kWh
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€177,79

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Breendonk mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale premies en/of leningen. Door te surfen naar energiesparen.be bekijk jij de spelregels in de gemeente Puurs-Sint-Amands. Is de informatie niet te vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Puurs-Sint-Amands bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Breendonk
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4720), dan is het belastingvoordeel al gauw €585. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Breendonk zitten vaak tussen de €4300 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in circa 2840 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €710,00 (tarieven mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Breendonk bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119708€3600 – €4475€440
2296011€5125 – €5900€500
3322016€5900 – €6150€800
4413016€6450 – €6825€900
5436019€7050 – €7200€980
6500023€7700 – €7825€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Tevens is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Breendonk achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Breendonk is 3550 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 11 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 4000 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Breendonk?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-breendonk

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Breendonk vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips zoek je in enkele stappen een uitstekende vakman in de buurt. Veel aanbieders beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijs. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Schets de karakteristieken van het huis. Het type huis (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn van groot belang. Kies daarna een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Breendonk.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om voorletter + achternaam, tel. nr. en e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen volgen er offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de laagste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen nogal wat aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Breendonk op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Breendonk
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Breendonk een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €90,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!