Oppuurs

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Oppuurs? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van deze website ontdek je actuele aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Oppuurs!

zonnepanelen installateur 2890
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode28900
Gasverbruik23.580 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€179,03

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Oppuurs mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Puurs-Sint-Amands. Kan je het niet vinden? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Puurs-Sint-Amands bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Oppuurs
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4800), dan loopt het voordeel al gauw op tot €595. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het moet om een privéwoning gaan en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. Jouw meterstand wordt simpelweg teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al vele tienduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Oppuurs liggen tussen om en nabij de €4000 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor grofweg 2920 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €730,00 (prijspeil mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Oppuurs kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hieronder lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119008€3600 – €4275€420
2292011€5275 – €5700€575
3353016€5900 – €6125€725
4384018€6375 – €6700€880
5442019€7100 – €7150€960
6500023€7700 – €7850€1090

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Oppuurs achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oppuurs bedraagt 3590 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen gewenst, voor 1875 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Oppuurs?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-oppuurs

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Oppuurs vergelijken? Geholpen door onderstaande tips zoek jij binnen enkele minuten een uitstekende aanbieder in je woonplaats. Een aantal bedrijven bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van het huis. Het soort woning (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Oppuurs.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (voorbeelden zijn ISO certificaat, Recyclage, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden meerdere interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oppuurs op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Oppuurs
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Oppuurs een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!