Puurs

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Puurs? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Via innovatieve zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van de dalende inkoopprijs, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de speciale terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via onze tool doorzoek jij accurate toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Puurs!

zonnepanelen installateur 2870
 • Structureel lagere energiekost.
 • Zet het milieu op 1.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode28700
Gasverbruik23.520 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€178,10

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Puurs mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer in België. In sommige gemeenten zijn er interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website energiesparen.be tref je de spelregels in de gemeente Puurs-Sint-Amands. Geen resultaten? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Puurs-Sint-Amands kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Puurs
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4740), dan bedraagt het voordeel al snel €588. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Puurs schommelen tussen de €5100 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2860 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Pure Energie betaal je al snel €715,00 (tarieven mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Puurs kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder ontdek je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118507€3650 – €4400€390
2289012€5175 – €5725€625
3358015€6050 – €6125€700
4398018€6525 – €6700€910
5463020€6900 – €7225€980
6489021€7650 – €7875€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Puurs achterhaal je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Puurs is 3560 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1950 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3900 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Puurs?

Puur voor zonnepanelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-puurs

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Puurs vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs vergelijk jij in een zeer korte periode een uitstekende expert in je woonplaats. Diverse specialisten hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets de eigenschappen van het huis. Het soort woning (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Puurs.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Dan weten we hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit de omgeving. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan verscheidene mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere ondernemingen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Puurs op het dak van een verenigingsgebouw.

Prosumententarief Puurs
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Puurs een vergoeding aan de distributienetbeheerder – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waarom moet ik dit betalen? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €85,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!