Liezele

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Liezele? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van onze website check je waardevolle adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Liezele!

zonnepanelen installateur 2870
 • Makkelijk geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode28700
Gasverbruik23.510 kWh
Stroomverbruik kWh3555 kWh
Gemiddelde energierekening€177,95

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Liezele mei 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet meer in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Puurs-Sint-Amands. Is de informatie niet te vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Puurs-Sint-Amands zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Liezele
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
De Belgische overheid biedt een regeling die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4730), dan pak je al snel €586. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je een vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In die situatie heb je geen recht op een terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al vele tienduizenden investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Liezele komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op zo’n 2850 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €712,50 (kosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Liezele bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119106€3500 – €4450€390
2295013€5000 – €5600€675
3349015€6100 – €6100€800
4394018€6325 – €6700€900
5452020€6900 – €7200€960
6486021€7550 – €8175€1110

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Liezele achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Liezele bedraagt 3555 kWh. Dit staat voor ongeveer 11 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1825 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De meeste investeerders kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Liezele?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-liezele

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Liezele vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan vergelijk je zonder problemen een deskundige expert in de regio. Tal van adviseurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op de installatiekosten. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets het soort woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Liezele.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten we hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen meerdere bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor bedrijven die het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Dit kost zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Liezele op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Liezele
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Liezele een aanvullend distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan de distributienetbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor mensen met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!