Bonheiden

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Bonheiden? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en leveren ook nog eens euro’s op. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de dalende inkoopprijs, de 6% BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels deze pagina bekijk je veelzijdige adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Bonheiden!

zonnepanelen installateur 2820
 • Lagere energiekost.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieAntwerpen
GemeenteBonheiden
Postcode28200
Gasverbruik22.690 kWh
Stroomverbruik kWh3445 kWh
Gemiddelde energierekening€172,05

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Bonheiden juni 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be tref jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Bonheiden. Kan je hier niets over vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Bonheiden zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Bonheiden
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens verrassend voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4660), dan is het belastingvoordeel al gauw €578. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. Vermoedelijk blijft dit niet zo: deze traditionele energiemeters gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er een nieuwe compensatieregel waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden investeerders wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het model, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bonheiden komen doorgaans uit tussen de €4900 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert pakweg 3030 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent of Nuon betaal je hiervoor wel €757,50 (onkosten juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Bonheiden kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117106€3425 – €4400€440
2296011€5050 – €5700€525
3345016€5950 – €6025€725
4381017€6500 – €6850€910
5460019€6900 – €7300€990
6500021€7450 – €8075€1060

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Bonheiden achterhaal jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bonheiden is 3445 kWh. Dat staat gelijk aan rond de 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De gemiddelde huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Bonheiden?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-bonheiden

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Bonheiden vergelijken? Met tips van onze adviseurs vind jij binnen enkele minuten een uitstekende monteur in de buurt. De meeste adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de kosten. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer expliciet jouw woning. Het type huis (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Bonheiden.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijvoorbeeld CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is zonnepanelen huren interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is niet meer aan de orde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Bonheiden op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Bonheiden
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Bonheiden een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door mensen met de terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente