Willebroek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Willebroek? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Via het zonnepanelen-systeem wek je zelf energie op uit de zon. Wegens dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Via zonnepanelenvoordeel.be vind je toepasbare info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Willebroek!

zonnepanelen installateur 2830
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieAntwerpen
GemeenteWillebroek
Postcode28300
Gasverbruik22.700 kWh
Stroomverbruik kWh3450 kWh
Gemiddelde energierekening€172,21

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Willebroek juni 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. Verscheidene gemeenten werken met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Willebroek. Kan je hier niets over vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Vanuit de Belgische overheid is er geen premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Willebroek kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Willebroek
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn interessante leningen waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4670), dan bedraagt het voordeel al snel €579. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het gaat om een privé-woningen je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terug op het net injecteren. Voor deze elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Dit merk je meteen. Namelijk doordat de meter wordt teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? In dat geval ontvang je geen extra terugleververgoeding voor deze extra zonnestroom. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de klassieke mechanische tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al 500.000investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Willebroek liggen tussen de €5200 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert plusminus 3040 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Engie of Oxxio betaal je hiervoor wel €760,00 (prijspeil juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Willebroek kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120807€3550 – €4275€440
2277011€5075 – €5700€650
3341014€6100 – €6050€800
4392016€6500 – €6700€950
5447019€7000 – €7150€1010
6495021€7500 – €7975€1110

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Willebroek vind jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Willebroek is 3450 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen toereikend, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens vind je dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Willebroek?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-willebroek

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Willebroek vergelijken? Dankzij onze stappenplan vergelijk je in enkele stappen een deskundige vakman in je postcodegebied. Tal van installateurs beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de kosten. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets expliciet jouw woning. Het soort dak (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies ook een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman voorziet jou dan van toepasbaar zonnepanelen advies in Willebroek.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Van belang zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Nadien versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (bijv. VDE keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Elk huishouden kan zo stroom opwekken. Een eigen spaarpot is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Willebroek op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Willebroek
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Willebroek een capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen met terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente