Lippelo

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Lippelo? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Dankzij thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via onze tool ontdek je uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Lippelo!

zonnepanelen installateur 2890
 • Minder betalen voor stroom.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode28900
Gasverbruik23.570 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€178,87

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Lippelo mei 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de website energiesparen.be lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Puurs-Sint-Amands. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Puurs-Sint-Amands kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Lippelo
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4790), dan loopt het voordeel al gauw op tot €594. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terug op het net injecteren. Hiervoor krijg je een vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, echter ook op financieel vlak. Al honderdduizenden consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Lippelo liggen tussen om en nabij de €4700 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert pakweg 2910 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €727,50 (tarieven mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Lippelo is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117907€3525 – €4300€410
2307011€5225 – €5800€525
3336015€5975 – €6025€750
4388017€6400 – €6800€880
5459020€7025 – €7225€1030
6512021€7550 – €8050€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Lippelo bekijk jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lippelo bedraagt 3585 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 12 panelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2950 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. De doorsnee bewoners installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens vinden we dunne-film panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Lippelo?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lippelo

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Lippelo vergelijken? Met het advies hieronder vind jij snel en eenvoudig een uitmuntende vakman in de regio. Verscheidene leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets de karakteristieken van de woning. Het soort woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert levert jou dan ook actueel zonnepanelen advies in Lippelo.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Vervolgens ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week volgen er offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar wees scherp op certificering (je kunt denken aan ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gebouwendie een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom wordt niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lippelo op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Lippelo
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Lippelo een distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Deze bijdrage geldt enkel voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!