Oudsbergen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Oudsbergen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van onze vergelijker doorzoek jij accurate informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oudsbergen!

zonnepanelen installateur 3670
 • Lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieLimburg
GemeenteOudsbergen
Postcode36700
Gasverbruik23.030 kWh
Stroomverbruik kWh3315 kWh
Gemiddelde energierekening€170,55

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Oudsbergen mei 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet aan de orde in België. In sommige gemeenten zijn er een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij de spelregels in de gemeente Oudsbergen. Is er niets over te lezen? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Oudsbergen zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Oudsbergen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Deze groene leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om verbeteringen aan te brengen aan hun woning. Denk aan isolatie of zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€5000), dan is het voordeel al snel €620. Houd rekening met 2 aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. Deze vergoeding krijg je doordat jouw meter wordt teruggedraaid. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In die situatie ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Vermoedelijk blijft dit niet zo: de “ouderwetse” tellers zullen worden vervangen voor slimme meters. In 2021 komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden huizen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oudsbergen komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op pak ‘m beet 2960 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €740,00 (prijspeil mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Oudsbergen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118207€3400 – €4375€410
2294011€5125 – €5675€500
3340015€6025 – €6100€825
4420017€6400 – €6600€930
5449019€7050 – €7225€970
6508021€7600 – €8050€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Oudsbergen achterhaal jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudsbergen is 3315 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1850 kWh gaat het om 8, voor 2800 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh zijn dat 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De meeste mensen kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning verplicht in Oudsbergen?

Puur voor panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-oudsbergen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Oudsbergen vergelijken? Op basis van onze stappenplan heb jij moeiteloos een uitstekende leverancier in de buurt. Een aantal aanbieders beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets expliciet het huis. Het genre woning (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Oudsbergen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (denk aan TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor stadions die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is is geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Oudsbergen op het dak van een clubhuis.

Prosumententarief Oudsbergen
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Oudsbergen een netvergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG maakt dit wat duidelijker: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente