Neerglabbeek

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Neerglabbeek? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. Met krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van de dalende prijzen van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij onze vergelijker doorzoek jij accurate details die helpen bij zonnepanelen kopen in Neerglabbeek!

zonnepanelen installateur 3670
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Lange levensduur.

ProvincieLimburg
GemeenteOudsbergen
Postcode36700
Gasverbruik20.120 kWh
Stroomverbruik kWh3560 kWh
Gemiddelde energierekening€163,93

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Neerglabbeek april 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. In sommige gemeenten zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Oudsbergen. Is dit voor jou onduidelijk? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is de woning in kwestie ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Tevens kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Oudsbergen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Neerglabbeek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4590), dan is het voordeel al snel €569. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het moet een 100% prive-woning zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: deze klassieke mechanische meters worden vervangen voor slimme meters. In 2021 volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Niet alleen goed voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden consumenten hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Neerglabbeek fluctueren tussen de €4100 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 3050 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Budget Energie en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €762,50 (tarief april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Neerglabbeek kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120006€3425 – €4425€410
2293013€5225 – €5825€575
3349015€6000 – €6175€775
4395017€6550 – €6775€950
5448019€6975 – €7275€980
6503023€7675 – €7950€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Neerglabbeek tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Neerglabbeek is 3560 kWh. Dit kan je zelf genereren met circa 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1850 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh zijn dat er 11, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Neerglabbeek?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-neerglabbeek

Interessante installaties:


Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Neerglabbeek vergelijken? Met behulp van onderstaande tips heb jij in enkele stappen een erkende monteur in de buurt. Tal van installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de offerteprijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de karakteristieken van de woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Neerglabbeek.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar vraag ook om relevante keurmerken (denk aan RoHS certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn scholen die grond of een dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €55,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Neerglabbeek op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Neerglabbeek
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Neerglabbeek een bijdrage – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!