Kinrooi

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Kinrooi? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Dankzij deze website bekijk je praktische raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Kinrooi!

zonnepanelen installateur 3640
 • Structureel lagere energiekost.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLimburg
GemeenteKinrooi
Postcode36400
Gasverbruik23.000 kWh
Stroomverbruik kWh3300 kWh
Gemiddelde energierekening€170,08

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Kinrooi mei 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Verscheidene gemeenten werken met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be check jij wat de regels zijn in de gemeente Kinrooi. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Kinrooi bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van minimaal 10 jaar oud profiteren van de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Kinrooi
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens zonder hoge lasten een krediet kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4970), dan loopt het voordeel al gauw op tot €616. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je weer terug injecteren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan krijg je helaas nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden huishoudens hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Kinrooi liggen tussen om en nabij de €5200 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert zo’n 2930 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Essent of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €732,50 (tarieven mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Kinrooi kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118906€3700 – €4475€420
2289012€5300 – €5650€600
3340016€6100 – €6100€850
4380017€6400 – €6775€920
5441019€7100 – €7175€960
6509023€7550 – €7850€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Kinrooi ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kinrooi is 3300 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 10 panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh gaat het om 11, en voor 3925 kWh zijn dat 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Kinrooi?

Voor panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-kinrooi

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Kinrooi vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt kies jij vandaag nog een professionele installateur in jouw omgeving. Sommige adviseurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de prijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer de eigenschappen van de woning. Het soort dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Kinrooi.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn naam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere scholen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De totale huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Kinrooi op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Kinrooi
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Kinrooi een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG vertelt hierover het volgende: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €106,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente