Dilsen-Stokkem

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Dilsen-Stokkem? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Met behulp van zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de zogenaamde terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door gebruik te maken van deze website vind je bruikbare adviezen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Dilsen-Stokkem!

zonnepanelen installateur 3650
 • Structureel lagere energiekost.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieLimburg
GemeenteDilsen-Stokkem
Postcode36500
Gasverbruik23.010 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€170,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Dilsen-Stokkem juni 2024

Een speciale subsidie is er niet meer in België. In een aantal gemeenten vind je energiepremies of speciale groene leningen. Op energiesparen.be ontdek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Dilsen-Stokkem. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Dilsen-Stokkem zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Door middel van de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Dilsen-Stokkem
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningeigenaren van huizen ouder dan 10 jaar aanspoort om verbeteringen aan te brengen aan de woning. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4980), dan pak je al snel €617. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest injecteer je terug op het energienet. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Hoe merk ik dit dan? Heel simpel, de energiemeter wordt gewoon teruggedraaid. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe lager de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Dilsen-Stokkem komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op om en nabij 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €735,00 (onkosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Dilsen-Stokkem kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117608€3500 – €4275€420
2275011€5075 – €5675€625
3355016€6000 – €6175€700
4412018€6375 – €6650€890
5459020€7000 – €7150€990
6518023€7700 – €7875€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Dilsen-Stokkem vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dilsen-Stokkem bedraagt 3305 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 11 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde investeerders bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Dilsen-Stokkem?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-dilsen-stokkem

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Dilsen-Stokkem vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan kies jij moeiteloos een goede expert in jouw omgeving. Een aantal bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf het type woning. Het soort woning (schuin + plat) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Dilsen-Stokkem.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: achternaam, voornaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Hierdoor is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Kijk verder dan de laagste prijs, maar let ook op de benodigde certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, Recyclage, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verschillende rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, Beschikbaar vanaf €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is is geen must.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dilsen-Stokkem op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Dilsen-Stokkem
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Dilsen-Stokkem een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met pv-panelen met terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij thuis een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €87,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente