Wijshagen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Wijshagen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Middels zonnepanelen bij je huis kan je zelf stroom opwekken. Vanwege gunstigere prijzen, de speciale 6%-BTW regeling en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. onze website vind jij uitgebreide gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Wijshagen!

zonnepanelen installateur 3670
 • Direct lagere energielasten.
 • Verantwoorde investering.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Lange levensduur.

ProvincieLimburg
GemeenteOudsbergen
Postcode36700
Gasverbruik20.130 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€164,09

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Wijshagen april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. In een aantal gemeenten vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door te surfen naar energiesparen.be lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Oudsbergen. Is de informatie niet te vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit levert al snel honderden euro’s op. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Oudsbergen zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door middel van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Wijshagen
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4600), dan is jouw winst al gauw €570. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het gaat om een privé-woningen de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je natuurlijk een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor dit overschot. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Wijshagen zitten vaak tussen de €4400 en €6800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op grofweg 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Delta en/of NLE betaal je hiervoor wel €765,00 (tarief april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Wijshagen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120208€3650 – €4475€390
2291011€5300 – €5675€675
3338015€5900 – €6175€750
4401016€6500 – €6700€930
5470019€7000 – €7300€960
6494021€7525 – €7800€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Wijshagen ontdek jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wijshagen is 3565 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Veel consumenten verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Wijshagen?

Voor het plaatsen van panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wijshagen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Wijshagen vergelijken? Middels onderstaande tips zoek jij vandaag nog een deskundige aanbieder in jouw omgeving. Verscheidene installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Definieer de aard van het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Wijshagen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op relevante keurmerken (zoals CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen meerdere prachtige (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €75,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Een hoge instapprijs is niet meer aan de orde.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wijshagen op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Wijshagen
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Wijshagen een bijdrage – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met pv-panelen met de terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. De netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €95,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!