Sint-Joris

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Sint-Joris? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Aan de hand van de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Door zonnepanelenvoordeel.be lees jij waardevolle raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Sint-Joris!

zonnepanelen installateur 8620
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteNieuwpoort
Postcode86200
Gasverbruik22.610 kWh
Stroomverbruik kWh3305 kWh
Gemiddelde energierekening€168,57

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sint-Joris juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Nieuwpoort. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Daarbij mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • In de gemeente Nieuwpoort is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening of andere ondersteuning.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Sint-Joris
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een speciale lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4830), dan is het voordeel al snel €599. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de ouderwetse tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een teruglever regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim enkele honderdduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Sint-Joris fluctueren tussen de €4400 en €6600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert zo’n 2780 kWh stroom. Bij een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €695,00 (tarieven juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Sint-Joris bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder bekijk jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120608€3675 – €4225€440
2278012€5100 – €5725€675
3342016€6075 – €6100€875
4417017€6400 – €6700€950
5433020€6975 – €7125€1000
6508023€7425 – €7800€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal eisen: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Sint-Joris zie je de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sint-Joris is 3305 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2875 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Veel consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Mede bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Sint-Joris?

Voor PV-panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-sint-joris

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Sint-Joris vergelijken? Via de uitleg die hierna komt tref je vandaag nog een deskundige vakman in je woonplaats. De meeste adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn relevant. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft dan interessant zonnepanelen advies in Sint-Joris.

 4. Overige gegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Dan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar check ook op relevante keurmerken (bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verscheidene aantrekkelijke (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere verenigingen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Beschikbaar vanaf €60,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Sint-Joris op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Sint-Joris
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Sint-Joris een vergoeding aan de distributienetbeheerder – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit geldt alleen voor Vlamingen met een zogenaamde terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!