Vladslo

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Vladslo? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en een goede investering. Op basis van krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de lagere prijs van de panelen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de welbekende terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door deze website doorzoek je uitgebreide details aangaande zonnepanelen kopen in Vladslo!

zonnepanelen installateur 8600
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Milieubewuste keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDiksmuide
Postcode86000
Gasverbruik22.550 kWh
Stroomverbruik kWh3575 kWh
Gemiddelde energierekening€174,40

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Vladslo september 2023

Een landelijke subsidiepot bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Op de speciale Vlaamse website energiesparen.be tref je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Diksmuide. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Diksmuide kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Vladslo
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4770), dan bedraagt het voordeel al snel €591. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de werken worden uitgevoerd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terug op het net injecteren. Hiervoor ontvang je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Genereren jouw zonnepanelen meer stroom dan dat je zelf verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische energiemarkt gaat er wel anders uitzien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Vladslo komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2720 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €680,00 (onkosten september 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Vladslo is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117108€3450 – €4375€440
2287012€5100 – €5625€600
3340016€5925 – €6025€800
4403016€6375 – €6600€900
5469019€6900 – €7200€1030
6486021€7650 – €7800€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Vladslo check jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vladslo is 3575 kWh. Dit staat voor grofweg 12 panelen van 295 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Vladslo?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-vladslo

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Vladslo vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten zoek jij in een zeer korte periode een professionele aanbieder in je postcodegebied. De meeste aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het soort woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Vladslo.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om voorletter + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen volgen er offertes van installateurs uit de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, De tarieven beginnen bij €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Vladslo op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Vladslo
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Vladslo aanvullend capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!