Saint-Séverin

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Saint-Séverin? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Aan de hand van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller beschikken al tienduizenden huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van zonnepanelenvoordeel.be tref je actuele details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Saint-Séverin!

zonnepanelen installateur 4550
 • Structureel lagere energiekost.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLuik
GemeenteNandrin
Postcode45500
Gasverbruik23.040 kWh
Stroomverbruik kWh3520 kWh
Gemiddelde energierekening€175,20

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Saint-Séverin juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Nandrin. Is er niets over te lezen? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan geldt er een verlaagd BTW-tarief van 6%. Het voordeel kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Nandrin kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Saint-Séverin
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor prioritaire en kwetsbare doelgroepen de Energielening (met 0% rente). Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een gunstige rente een lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om met zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie hun huis meer energiezuinig te maken. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4510), dan profiteer je al van een korting van zo’n €559. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je natuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Dit gaat wel veranderen: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. De komende jaren komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Al honderdduizenden woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Saint-Séverin schommelen tussen de €4600 en €6900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa zo’n 3100 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €775,00 (tarief juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Saint-Séverin kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118006€3425 – €4450€430
2302012€5100 – €5825€600
3347014€6050 – €6225€725
4417017€6375 – €6625€910
5457020€7000 – €7225€1010
6496021€7700 – €8175€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Saint-Séverin lees jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Séverin bedraagt 3520 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 10 pv-panelen van 325 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2875 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Saint-Séverin?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-severin

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Saint-Séverin vergelijken? Via onderstaande tips kies je in een zeer korte periode een deskundige monteur in je woonplaats. Verschillende aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op het tarief. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer het soort woning. Het genre dak (schuin + plat) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert verschaft dan namelijk professioneel zonnepanelen advies in Saint-Séverin.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Als laatste zenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit uw regio. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, CE-keurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden diverse duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, De tarieven beginnen bij €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Séverin op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Saint-Séverin
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Séverin een distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG is duidelijk: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €90,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!