Yernée-Fraineux

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Yernée-Fraineux? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Met zonnepanelen op jouw woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Door gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van deze website ontdek je bruikbare info die helpen bij zonnepanelen kopen in Yernée-Fraineux!

zonnepanelen installateur 4550
 • Makkelijk geld besparen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieLuik
GemeenteNandrin
Postcode45500
Gasverbruik23.060 kWh
Stroomverbruik kWh3530 kWh
Gemiddelde energierekening€175,51

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Yernée-Fraineux februari 2024

Een speciale subsidie is niet aan de orde in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Nandrin. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Nandrin zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Geholpen door de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Yernée-Fraineux
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een speciaal type lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
De overheid biedt een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4530), dan loopt het voordeel al gauw op tot €562. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, injecteer je terug op het energienet. Hiervoor krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit werkt erg eenvoudig: jouw energiemeter wordt teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de overproductie. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: de ouderwetse tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden huishoudens hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper het wordt. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Yernée-Fraineux liggen tussen de €4800 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in circa 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Pure Energie betaal je hiervoor wel €677,50 (tarief februari 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Yernée-Fraineux kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118107€3500 – €4275€430
2270013€5275 – €5625€500
3347015€5925 – €6175€725
4383017€6375 – €6775€880
5453019€7100 – €7125€1010
6513021€7675 – €8125€1070

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Yernée-Fraineux achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Yernée-Fraineux bedraagt 3530 kWh. Dit kan je zelf opwekken met grofweg 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh zijn dat 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De meeste consumenten installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Yernée-Fraineux?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-yernee-fraineux

Interessante installaties:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Yernée-Fraineux vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips tref jij zonder problemen een deskundige installateur in je woonplaats. De meeste installateurs bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de installatiekosten. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Yernée-Fraineux.

 4. Verstrek de contactgegevens

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, CE-keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name gymzalen die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, Dit kan al vanaf €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Yernée-Fraineux op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Yernée-Fraineux
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Yernée-Fraineux aanvullend capaciteitstarief – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor consumenten met een zogenaamde terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG vertelt hierover het volgende: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €86,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!