Villers-Le-Temple

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Villers-Le-Temple? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Door middel van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Gezien de steeds gunstigere prijzen, de 6% BTW regeling en de interessante terugdraaiende teller worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door onze tool bekijk jij toepasbare tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Villers-Le-Temple!

zonnepanelen installateur 4550
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLuik
GemeenteNandrin
Postcode45500
Gasverbruik23.050 kWh
Stroomverbruik kWh3525 kWh
Gemiddelde energierekening€175,35

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Villers-Le-Temple april 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Nandrin. Is er niets over te lezen? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €700,00 of meer. Ten derde kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Landelijk gezien biedt de Belgische overheid geen premie of subsidie.
 • In de gemeente Nandrin zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Villers-Le-Temple
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er bestaat een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor het installeren van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4520), dan loopt het voordeel al gauw op tot €560. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het is een woning die 100% particulier is en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de ouderwetse tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al vele tienduizenden woningen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Villers-Le-Temple komen doorgaans uit tussen de €4500 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2700 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €675,00 (prijspeil april 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Villers-Le-Temple kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117507€3400 – €4225€440
2287011€5150 – €5900€650
3321016€5975 – €6150€725
4412018€6350 – €6825€900
5460019€6900 – €7125€990
6484023€7600 – €7850€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Villers-Le-Temple bekijk je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Villers-Le-Temple bedraagt 3525 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1900 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Villers-Le-Temple?

Bij het installeren van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In algemene zin is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-villers-le-temple

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Villers-Le-Temple vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten kies je vandaag nog een professionele aanbieder in je postcodegebied. Diverse leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de installatiekosten. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft op die manier actueel zonnepanelen advies in Villers-Le-Temple.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar check ook de benodigde certificaten (zoals CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan meerdere rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere clubhuizen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, Dit kan al vanaf €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Villers-Le-Temple op het dak van een groot kantoorgebouw.

Prosumententarief Villers-Le-Temple
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Villers-Le-Temple een netvergoeding – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door woningeigenaren met de terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij een terugdraaiende teller? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten fluctueren tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!