Macquenoise

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Macquenoise? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien dalende kosten, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van deze pagina tref jij omvangrijke raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Macquenoise!

zonnepanelen installateur 6593
 • Lagere energiekost.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMomignies
Postcode65930
Gasverbruik20.730 kWh
Stroomverbruik kWh3365 kWh
Gemiddelde energierekening€162,09

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Macquenoise juli 2024

Een speciale subsidie is er niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Momignies. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • Binnen de gemeente Momignies zijn er soms wel andere potjes of speciale leningen mogelijk.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Via de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Macquenoise
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die oudere woningen aanmoedigt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je nu nog maar 6% BTW (in plaats van 21%). Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4950), dan bedraagt het voordeel al snel €614. Er gelden hier wel belangrijke voorwaarden: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je een redelijke vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie krijg je nog geen terugleververgoeding voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. De komende jaren volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Macquenoise komen doorgaans uit tussen de €5300 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa pakweg 3050 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €762,50 (tarieven juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Macquenoise bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118307€3500 – €4200€430
2292011€5300 – €5900€525
3331014€6075 – €6025€750
4409017€6550 – €6600€890
5435019€6975 – €7225€1030
6501021€7400 – €7975€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Macquenoise achterhaal je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Macquenoise bedraagt 3365 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 10 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde investeerders bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Macquenoise?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-macquenoise

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Macquenoise vergelijken? Geholpen door het advies hieronder tref je in korte tijd een deskundige expert in jouw eigen buurt. Veel bedrijven hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het type dak (plat & schuin) en de focus-richting van het dak zijn daarin van belang. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Macquenoise.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: naam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Nadien verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week volgt er een transparante offerte van experts uit uw regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar check ook op eventuele keurmerken (bijv. CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Heb je al gedacht aan zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verscheidene rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €75,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De totale huursom wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Een hoge som spaargeld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Macquenoise op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Macquenoise
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Macquenoise aanvullend capaciteitstarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar dit tarief? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die van het elektriciteitsdistributienet gebruik maakt, moet hiervoor betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan worden verbruik en teruglevering automatisch met elkaar verrekend. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!