Solre-Sur-Sambre

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Solre-Sur-Sambre? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege de dalende inkoopprijs, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Geholpen door onze tool vind jij bruikbare details aangaande zonnepanelen kopen in Solre-Sur-Sambre!

zonnepanelen installateur 6560
 • Lagere energielasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieHenegouwen
GemeenteErquelinnes
Postcode65600
Gasverbruik20.670 kWh
Stroomverbruik kWh3335 kWh
Gemiddelde energierekening€161,16

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Solre-Sur-Sambre juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is niet beschikbaar in België. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Erquelinnes. Kan je hier niets over vinden? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw woning ten minste 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt niet gebruik maken van een landelijke subsidie of energiepremie.
 • In de gemeente Erquelinnes zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Solre-Sur-Sambre
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer energiezuinig te maken door te investeren in zonnepanelen of isolatie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4890), dan is jouw winst al gauw €606. Let op: er zijn een aantal voorwaarden. Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een passende vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Wordt er meer stroom opgewekt dan dat je zelf verbruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Waarschijnlijk gaat dit al snel veranderen: de ouderwetse tellers gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel gecompenseerd wordt.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al vele tienduizenden investeerders hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Solre-Sur-Sambre schommelen tussen de €5300 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op pakweg 2990 kWh stroom. Bij een maatschappij als Eneco of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €747,50 (vergoeding juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Solre-Sur-Sambre kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117407€3450 – €4300€430
2286011€5250 – €5800€575
3332015€5925 – €6025€700
4420018€6450 – €6675€940
5432020€7100 – €7175€990
6516022€7525 – €8000€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Solre-Sur-Sambre ontdek je of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Solre-Sur-Sambre is 3335 kWh. Dit staat voor pakweg 11 panelen van 315 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3875 kWh zijn dat 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel klanten kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Solre-Sur-Sambre?

Bij het installeren van zonnepanelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-solre-sur-sambre

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Solre-Sur-Sambre vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt kies je snel en eenvoudig een uitstekende expert in je postcodegebied. Diverse monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer duidelijk de woning. Het genre dak (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Solre-Sur-Sambre.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Op basis daarvan weten we hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens zenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar check ook op relevante keurmerken (bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name ondernemingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kost zo’n €60,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huursom blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Solre-Sur-Sambre op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Solre-Sur-Sambre
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Solre-Sur-Sambre een aanvullend distributienettarief – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Als gevolg hiervan betaal je eigenlijk te weinig netvergoeding. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten fluctueren tussen de €95,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!