Merbes-Sainte-Marie

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Merbes-Sainte-Marie? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Door het financieel interessante plaatje, de speciale 6%-BTW regeling en de terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van deze website doorzoek jij toepasbare tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Merbes-Sainte-Marie!

zonnepanelen installateur 6567
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMerbes-Le-Château
Postcode65670
Gasverbruik20.700 kWh
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€161,63

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Merbes-Sainte-Marie maart 2024

Een speciale subsidie is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale energiepremies. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij de spelregels in de gemeente Merbes-Le-Château. Kan je het niet vinden? Neem dan rechtstreeks contact op met gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De overheid beschouwt zonnepanelen als zodanig rendabel, dat er geen landelijke subsidie is.
 • Binnen de gemeente Merbes-Le-Château zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Merbes-Sainte-Marie
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens met een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Val jij in deze categorie? Dan geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4920), dan is jouw winst al gauw €610. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de overproductie. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de klassieke mechanische tellers gaan eruit, en worden vervangen voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno maart 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Merbes-Sainte-Marie zitten vaak tussen de €4400 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 3020 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en Nuon betaal je al snel €755,00 (prijspeil maart 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Merbes-Sainte-Marie kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118507€3650 – €4325€390
2280013€5025 – €5700€500
3324014€5975 – €6050€875
4389017€6375 – €6800€940
5454020€7000 – €7250€980
6498022€7625 – €8100€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Merbes-Sainte-Marie bekijk jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Merbes-Sainte-Marie bedraagt 3350 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Veel klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Merbes-Sainte-Marie?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-merbes-sainte-marie

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Merbes-Sainte-Marie vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs kies je in een zeer korte periode een goede aanbieder in de buurt. Veel aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de verkoopprijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf expliciet het huis. Het soort woning (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn relevant. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De specialist geeft dan actueel zonnepanelen advies in Merbes-Sainte-Marie.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het emailadres. Daardoor weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Als laatste verzenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van installateurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals CE-keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen vele mooie (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • Het maandelijkse bedrag blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Een eigen spaarpot is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Merbes-Sainte-Marie op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Prosumententarief Merbes-Sainte-Marie
Al een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Merbes-Sainte-Marie een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €85,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!