Labuissière

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Labuissière? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Geholpen door een zonnepanelen-installatie wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de 6% BTW regeling en de regeling m.b.t. de terugdraaiende teller hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker bekijk je praktische details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Labuissière!

zonnepanelen installateur 6567
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMerbes-Le-Château
Postcode65670
Gasverbruik20.690 kWh
Stroomverbruik kWh3345 kWh
Gemiddelde energierekening€161,47

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Labuissière juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet in België. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be check jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Merbes-Le-Château. Kan je hier niets over vinden? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Voorts mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Merbes-Le-Château kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Door de terugdraaiende teller dalen de energiekosten significant.

Energielening via Energiehuis Labuissière
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren erg goedkoop een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Val jij in deze categorie? Dan hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4910), dan is het belastingvoordeel al gauw €609. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet om een privéwoning gaan en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Daarvoor ontvang jenatuurlijk een vergoeding. De energiemeter in huis zal vanzelf worden teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De komende jaren zal er wel e.e.a. veranderen: deze klassieke mechanische meters gaan plaats maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een nieuwe compensatieregel waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al honderdduizenden gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Labuissière variëren tussen de €4000 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in grofweg 3010 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €752,50 (tarief juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Labuissière kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120506€3525 – €4250€410
2294012€5025 – €5875€600
3354015€6000 – €6150€775
4384016€6500 – €6800€900
5454020€6900 – €7150€990
6487021€7400 – €7950€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Labuissière tref je of het dak van uw woning kan. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Labuissière is 3345 kWh. Hiervoor zijn benodigd pakweg 12 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Overigens bestaan er dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Labuissière?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-labuissiere

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Labuissière vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs zoek jij moeiteloos een uitstekende vakspecialist in jouw streek. Verschillende monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Bekijk ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer duidelijk de woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Labuissière.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit uw regio. Pas op voor alleen de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met certificering (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Huren kan al vanaf €80,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt meestal niet geïndexeerd.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een grote som geld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Labuissière op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Labuissière
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Labuissière aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Als je zelf deels je stroom opwekt, is dat dan ook niet anders. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je teruglevert wordt in mindering gebracht van de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €86,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!