Fontaine-Valmont

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Fontaine-Valmont? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van deze pagina ontdek je toepasbare info die helpen bij zonnepanelen kopen in Fontaine-Valmont!

zonnepanelen installateur 6567
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieHenegouwen
GemeenteMerbes-Le-Château
Postcode65670
Gasverbruik20.680 kWh
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€161,32

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Fontaine-Valmont juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is niet beschikbaar in België. Wel bestaan er gemeenten met energiepremies of speciale groene leningen. Via de website energiesparen.be doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Merbes-Le-Château. Kom je er niet uit? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je geen 21%, maar slechts 6% BTW. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Merbes-Le-Château kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Dankzij de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Fontaine-Valmont
Met behulp van een lening zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er bestaat een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om aan de slag te gaan met duurzame energie, waaronder dus zonnepanelen. Val jij in deze categorie? Dan betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Als je kiest voor een installatie met zonnepanelen van 4000Wp (€4900), dan profiteer je al van een korting van zo’n €607. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en je moet aantonen dat het is uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. Daarvoor krijg jeeen soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De komende jaren gaat dit er anders uitzien: de traditionele tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is in lijn met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al 500.000huizen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Fontaine-Valmont schommelen tussen de €4100 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set met 10 panelen draait uit op ongeveer 3000 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €750,00 (prijs juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Fontaine-Valmont kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120408€3525 – €4375€410
2273013€5100 – €5750€625
3331016€6100 – €6025€800
4396018€6425 – €6675€940
5461020€6975 – €7250€960
6490022€7575 – €7850€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Fontaine-Valmont tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Fontaine-Valmont is 3340 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 2000 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de bewoners prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Fontaine-Valmont?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-fontaine-valmont

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Fontaine-Valmont vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs vergelijk jij moeiteloos een goede vakman in je woonplaats. Verschillende aanbieders beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de kosten. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Fontaine-Valmont.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van deskundigen die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, RoHS certificaat) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed om te weten: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien allerlei interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere bedrijven die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Huren kan al vanaf €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een grote som geld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Fontaine-Valmont op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Fontaine-Valmont
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Fontaine-Valmont een netvergoeding – beter bekend als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en waarbij de installatie een vermogen heeft van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG omschrijft dit als volgt: Iedereen moet evenredig bijdragen aan het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Werk jij met een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Precies daarvoor is het prosumententarief in leven geroepen. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €89,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!