Montignies-Saint-Christophe

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Montignies-Saint-Christophe? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en hebben een prima rendement. Dankzij zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de welbekende terugdraaiende teller besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be lees je veelzijdige raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Montignies-Saint-Christophe!

zonnepanelen installateur 6560
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteErquelinnes
Postcode65600
Gasverbruik20.660 kWh
Stroomverbruik kWh3330 kWh
Gemiddelde energierekening€161,01

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Montignies-Saint-Christophe februari 2024

Een universele subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Regelmatig hebben gemeenten regionale premies en/of een duurzaamheidslening. Middels het platform vanuit de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Erquelinnes. Onduidelijke informatie? Mail of bel dan even jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €900,00. Bovendien mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • In de gemeente Erquelinnes zijn er wellicht wel een aantal opties.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Via de terugdraaiende teller worden de maandelijks energiekosten lager.

Energielening via Energiehuis Montignies-Saint-Christophe
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je in sommige gevallen gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen erg goedkoop een krediet kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om geld te steken in de verduurzaming van de woning door de aankoop van zonnepanelen of juist isolatie. Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je dus maar 6% i.p.v. 21% BTW te betalen. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4880), dan bedraagt het voordeel al snel €605. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een soort vergoeding. Je wordt vergoed middels de terugdraaiende teller. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment heb je geen recht op een terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen afzienbare tijd volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je ook een kleine vergoeding krijgt voor deze stroom.

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al vele tienduizenden consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Montignies-Saint-Christophe variëren tussen de €4800 en €5800, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in plusminus 2980 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €745,00 (tarief februari 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Montignies-Saint-Christophe kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118008€3425 – €4450€430
2275012€5250 – €5850€575
3338014€5900 – €6200€875
4401018€6325 – €6600€890
5454020€6975 – €7300€1020
6481022€7600 – €7975€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het voldoet aan een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Montignies-Saint-Christophe tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Montignies-Saint-Christophe is 3330 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3800 kWh zijn dat 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde consumenten kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Montignies-Saint-Christophe?

Bij het installeren van panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-montignies-saint-christophe

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Goede zonnepanelen bedrijven in Montignies-Saint-Christophe vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs vind je moeiteloos een deskundige specialist in jouw omgeving. Diverse installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar het tarief. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De installateur geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Montignies-Saint-Christophe.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om achternaam, voornaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook de benodigde certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen allerlei bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Zo kun je denken aan scholen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Dit kost zo’n €70,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Naast de plaatsing zijn verzekeringen en onderhoud ook inclusief.
 • De huursom van de pv-panelen wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Montignies-Saint-Christophe op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Montignies-Saint-Christophe
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Montignies-Saint-Christophe een forfaitaire vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. De netvergoeding moet enkel worden betaald door Belgen waar sprake is van een terugdraaiende teller en een installatie met een vermogen van ≤ 10 kW. Vanwaar dit tarief? De VREG omschrijft dit als volgt: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Is er in jouw woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. Jij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €88,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!