Habergy

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Habergy? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en besparen je geld. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door zonnepanelenvoordeel.be doorzoek jij samengestelde raadgeving met betrekking tot zonnepanelen kopen in Habergy!

zonnepanelen installateur 6782
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieLuxemburg
GemeenteMessancy
Postcode67820
Gasverbruik20.430 kWh
Stroomverbruik kWh3415 kWh
Gemiddelde energierekening€161,96

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Habergy juni 2024

Een landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Door te surfen naar energiesparen.be doorzoek jij hoe het ervoor staat in de gemeente Messancy. Kan je hier niets over vinden? Je kunt ook direct naar de gemeente gaan. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • Binnen de gemeente Messancy zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Middels de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Habergy
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die oudere woningen aanmoedigt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4900), dan is jouw winst al gauw €607. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het moet een 100% prive-woning zijn en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je weer terug injecteren aan het net. In ruil ontvang je een passende vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Lever je meer terug dan dat je afneemt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de overproductie. Let op: dit kan over een paar jaar anders zijn: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen 2 jaar volgt er waarschijnlijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al tienduizenden huizen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Habergy fluctueren tussen de €4800 en €6300 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen draait uit op zo’n 3060 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €765,00 (tarieven juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Habergy is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118407€3550 – €4450€390
2302012€5025 – €5825€625
3349016€6075 – €6175€825
4391017€6450 – €6700€920
5463020€6900 – €7225€980
6509021€7675 – €8025€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Habergy vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Habergy bedraagt 3415 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1825 kWh gaat het om 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De gemiddelde woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast onderscheiden we dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Habergy?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-habergy

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Habergy vergelijken? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt vergelijk je in een zeer korte periode een betrouwbare expert in de regio. Het merendeel van de installateurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het soort woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn essentieel. Kies tevens een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Habergy.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het helder hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  In een week ontvang je een offerte op maat van installateurs met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op certificaten en keurmerken (bijv. TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Ook mogelijk: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Dit kost om en nabij de €60,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom ligt vast, en loopt niet op.
 • Zelf opgewekte stroom is voor iedereen mogelijk. Veel spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Habergy op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Habergy
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Habergy een forfaitaire vergoeding – mogelijk ken je het als het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit moet alleen betaald worden door Vlamingen die beschikken over een terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik dit betalen? De VREG is duidelijk: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Heb jij een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €87,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!