Sélange

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Sélange? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee. Door middel van zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Door gunstigere prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels onze website ontdek jij veelzijdige tips over zonnepanelen kopen in Sélange!

zonnepanelen installateur 6781
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Duurzame investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieLuxemburg
GemeenteMessancy
Postcode67810
Gasverbruik20.420 kWh
Stroomverbruik kWh3410 kWh
Gemiddelde energierekening€161,81

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidies en premies voor zonnepanelen in Sélange september 2023

Een speciale subsidie is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten energiepremies of speciale groene leningen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be tref je de spelregels in de gemeente Messancy. Is er niets over te lezen? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Is jouw huis ten minste 10 jaar oud? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dit scheelt je zo €700,00 of nog meer. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • De Belgische overheid biedt geen landelijke premie of subsidie.
 • In de gemeente Messancy kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van 10 jaar of ouder profiteren van een laag BTW-tarief van 6%.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Sélange
Op krediet zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

Lager BTW-tarief op zonnepanelen
Vanuit de Belgische overheid is er een wet die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Neem je een complete set goed voor 4000Wp (€4890), dan is het voordeel al snel €606. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de panelen worden gelegd door een erkende installateur.

Wat is de terugdraaiende teller
De elektriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen passende vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? In dat geval krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor dit “extra” deel. Dit gaat er straks wel anders uit zien: de oorspronkelijke terugdraaiende tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen een paar jaar volgt er een vernieuwde salderingsregeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al enkele honderdduizenden huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Sélange komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 3050 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Essent en Pure Energie betaal je al snel €762,50 (kosten september 2023). Via goedkope zonnepanelen in Sélange kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder vind je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119906€3550 – €4425€410
2301013€5025 – €5750€575
3324014€5900 – €6200€850
4419017€6300 – €6625€910
5448019€6975 – €7125€980
6515022€7475 – €8175€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Sélange ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sélange bedraagt 3410 kWh. Hiervoor zijn benodigd circa 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan de helft van de consumenten prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Sélange?

Puur voor PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-selange

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Sélange vergelijken? Geholpen door onze stappenplan vergelijk jij in enkele stappen een uitstekende specialist in de regio. De meeste adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de prijs. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf duidelijk de woning. De dak-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft dan erkend zonnepanelen advies in Sélange.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en uw huidige mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Nadien verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar bekijk ook certificering (bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn diverse rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name bedrijven die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De tarieven beginnen bij €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huursom van de pv-panelen blijft de hele periode hetzelfde.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Het is ook mogelijk om met de buurt iets te regelen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sélange op het dak van een groot gebouw.

Prosumententarief Sélange
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Sélange aanvullend capaciteitstarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor mensen die beschikken over een terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Wat is de reden van deze kostenpost? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Huizen met zonnepanelen zijn geen uitzondering. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? In dat geval wordt verbruik en teruglevering tegen elkaar weggestreept. De netvergoeding ligt op die manier te laag. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €86,00 en €108,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!