Hondelange

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Hondelange? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Aan de hand van zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien dalende prijzen, de royale 6%-BTW constructie, en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Dankzij onze tool doorzoek jij handige details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Hondelange!

zonnepanelen installateur 6780
 • Direct lagere energielasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Belastingvoordeel.

ProvincieLuxemburg
GemeenteMessancy
Postcode67800
Gasverbruik20.400 kWh
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€161,50

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Hondelange juli 2024

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Op energiesparen.be bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Messancy. Geen resultaten? Mail of bel dan even jouw gemeente. Is jouw woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Ook mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Omdat zonnepanelen van zichzelf al rendabel zijn, is er geen landelijke subsidie.
 • In de gemeente Messancy kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Hondelange
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er voor personen behorend tot de ‘prioritaire doelgroep’ de Energielening (met 0% rente). Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
Er is tegenwoordig een aantrekkelijke regeling die oudere huizen (10 jaar of ouder) stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het installeren van zonnepanelen mag je dus gebruik maken van het verlaagde 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€4870), dan is jouw winst al gauw €604. Houd rekening met 2 aandachtspunten: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Informatie over de terugdraaiende teller
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terug op het net injecteren. In ruil ontvang je een passende vergoeding. In de praktijk betekent het dat de meterstand daalt. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je nog geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde stroom. De komende jaren zal dit langzaam veranderen: de traditionele tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al tienduizenden gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Hondelange schommelen tussen de €5300 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 3030 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €757,50 (onkosten juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Hondelange kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120407€3525 – €4475€390
2271011€5000 – €5675€625
3325016€6075 – €6150€825
4387016€6525 – €6625€880
5442020€6900 – €7125€970
6499022€7475 – €8000€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Ook is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck Hondelange bekijk je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hondelange is 3400 kWh. Je hebt dus nodig circa 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Hondelange?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-hondelange

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hondelange vergelijken? Middels het advies hieronder vind jij in korte tijd een erkende leverancier in je postcodegebied. Tal van specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf duidelijk de woning. Het soort woning (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Hondelange.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Dan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap versturen ze de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de laagste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (denk aan TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We kennen allerlei duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • De prijs is inclusief verzekering, onderhoud en evt. reparatie.
 • De huurprijs wordt niet geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Voldoende eigen geld is niet nodig.
 • Denk collectief: Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hondelange op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Hondelange
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Hondelange een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – betalen aan hun distributienetbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningen met pv-panelen waar sprake is van een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die stroom afneemt moet een redelijke vergoeding betalen richting de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomJij betaalt dan ook geen netvergoeding op basis van je gebruik. Je compenseert dit verschil met het prosumententarief. Deze kosten liggen jaarlijks tussen de €88,00 en €107,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!