Saint-Léger

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Saint-Léger? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Met zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Wegens de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je geen 21%, maar 6% betaalt, en de mogelijkheid van de terugdraaiende teller is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker vind je accurate gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Saint-Léger!

zonnepanelen installateur 6747
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieLuxemburg
GemeenteSaint-Léger
Postcode67470
Gasverbruik21.340 kWh
Stroomverbruik kWh3570 kWh
Gemiddelde energierekening€169,24

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Saint-Léger juni 2024

Een speciale subsidie is niet beschikbaar in België. Er zijn nog wel gemeenten met duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Saint-Léger. Kom je er niet uit? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een woning van 10 jaar of ouder? Dan mag je het aanschaffen tegen slechts 6% BTW. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • In de gemeente Saint-Léger kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • D.m.v. de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Saint-Léger
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Crelan eco Energy. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De overheid biedt een speciale regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om verbeteringen aan hun huis door te voeren. Denk aan zonnepanelen, maar ook isolatie. Op jouw investering in zonnepanelen profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4310), dan profiteer je al van een korting van zo’n €534. Houd hierbij rekening met 2 belangrijke punten: Het moet om een privéwoning gaan en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Wat je moet weten over de terugdraaiende teller
Stroom die je niet meteen verbruikt injecteer je terug op het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een passende vergoeding. Dit gebeurt door de zogenaamde terugdraaiende teller. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. Houd er rekening mee dat dit systeem gaat veranderen: deze traditionele energiemeters worden ingeruild voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al tienduizenden woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Saint-Léger schommelen tussen de €5400 en €6800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pak ‘m beet 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €702,50 (kosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Saint-Léger bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118308€3650 – €4300€410
2297011€5025 – €5825€650
3336016€6100 – €6225€850
4404017€6425 – €6700€880
5453020€7100 – €7300€1030
6494022€7425 – €7975€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Saint-Léger vind jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Saint-Léger bedraagt 3570 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee klanten prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten liggen relatief laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Saint-Léger?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-saint-leger

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Saint-Léger vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt kies je moeiteloos een deskundige installateur in jouw eigen buurt. Verscheidene leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Detailleer de eigenschappen van de woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Saint-Léger.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op die manier weten wij ook hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar check ook op certificering (je kunt denken aan Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien verscheidene interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Relevant voor scholen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, De tarieven beginnen bij €75,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Het is een all-in prijs inclusief alle verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Zelfstandig stroom opwekken is voor iedereen mogelijk. Eigen geld is dan ook geen must.
 • Of denk aan een meer collectief project. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Saint-Léger op het dak van een lokaal bedrijf.

Prosumententarief Saint-Léger
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Saint-Léger verplichte kost – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor consumenten die beschikken over een terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit geldt dus evenzeer voor woningen met zonnepanelen. Zijn jouw panelen aangesloten op een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomOftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Het prosumententarief is er om dit verschil op te heffen. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente