Wolkrange

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Wolkrange? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Door middel van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de welbekende terugdraaiende teller kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze tool bekijk jij bruikbare informatie die helpen bij zonnepanelen kopen in Wolkrange!

zonnepanelen installateur 6780
 • Structureel lagere energiekost.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieLuxemburg
GemeenteMessancy
Postcode67800
Gasverbruik20.410 kWh
Stroomverbruik kWh3405 kWh
Gemiddelde energierekening€161,65

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie en premie voor zonnepanelen in Wolkrange september 2023

Een speciale subsidie bestaat niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be check je wat de regels zijn in de gemeente Messancy. Kan je het niet vinden? Bel of mail dan met jouw gemeente. Is jouw huis minimaal 10 jaar oud? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ten derde kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • In de gemeente Messancy zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met de terugdraaiende teller wordt de energierekening stukken lager.

Energielening via Energiehuis Wolkrange
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Extra laag BTW-tarief op aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om hun huis meer duurzaam te maken. Bijv. door zonnepanelen, een zonneboiler of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Ga je voor een set panelen met 4000Wp (€4880), dan pak je al snel €605. Let op: er zijn 2 belangrijke voorwaarden: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je een soort vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit “extra” deel. De Belgische regering wil dit nu anders organiseren: de “ouderwetse” tellers worden vervangen voor slimme meters. Zo rond 2021 komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al honderdduizenden woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Wolkrange variëren tussen de €4400 en €6100 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op pak ‘m beet 3040 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €760,00 (vergoeding september 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Wolkrange kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117206€3450 – €4400€430
2279012€5150 – €5800€625
3356016€6100 – €6100€875
4390018€6500 – €6775€940
5443020€7100 – €7250€990
6517023€7650 – €8150€1060

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Wolkrange lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wolkrange is 3405 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh gaat het om 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Veel woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Wolkrange?

Voor panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-wolkrange

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Wolkrange vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten kies jij zonder problemen een deskundige vakspecialist in je woonplaats. Een aantal specialisten beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de eigenschappen van het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Wolkrange.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Wat we willen weten zijn uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Zo is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Aansluitend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen met een goede naam in de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met certificering (bijv. IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is zonnepanelen huren?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed om te weten: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat bijzondere (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Beschikbaar vanaf €65,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Veel spaargeld is dan ook geen must.
 • Je kunt ook aankloppen bij een energiecoöperatie of Energiehuis. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wolkrange op het dak van een wooncomplex.

Prosumententarief Wolkrange
Sinds een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Wolkrange een bijdrage – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor Vlamingen met terugdraaiende teller en een vermogen van niet meer dan 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG is duidelijk: Alle afnemers moeten een redelijke vergoeding betalen aan de netbeheerder. Dus ook als je deels je stroom opwekt. Werk jij met een terugdraaiende teller? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomDe netvergoeding klopt dan niet meer. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €105,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!