Etalle

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Etalle? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de speciale terugdraaiende teller stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van onze website doorzoek je waardevolle aanbevelingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Etalle!

zonnepanelen installateur 6740
 • Lagere energierekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieLuxemburg
GemeenteEtalle
Postcode67400
Gasverbruik21.330 kWh
Stroomverbruik kWh3565 kWh
Gemiddelde energierekening€169,09

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Etalle juni 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. In verschillende gemeenten zien we duurzaamheidsleningen of een andere energiepremie. Op energiesparen.be check jij welke regelingen er zijn in de gemeente Etalle. Is de informatie niet te vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er is geen premie beschikbaar, zonnepanelen zijn van zichzelf al rendabel.
 • Binnen de gemeente Etalle zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Dankzij de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Etalle
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Laag BTW-tarief op zonnepanelen in België
Er is nu een speciale afspraak die eigenaren van huizen van 10 jaar of ouder aanzet om te besparen met o.a. zonnepanelen, isolatie, of een warmtepomp/zonneboiler. Voldoe jij aan de voorwaarden? Dan profiteer je dus van het lage 6% BTW-tarief. Neem je een set met panelen van 4000Wp (€5050), dan pak je al snel €626. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en het wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je weer terug injecteren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je natuurlijk een vergoeding. Dit merk je direct doordat de meterstand direct daalt. Leveren je panelen meer stroom op dan je onderaan de streep gebruikt? In dat geval krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de “teveel” terug geleverde stroom. De plannen zijn om dit te veranderen: de “ouderwetse” tellers moeten plaats gaan maken voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt.

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Al vele tienduizenden woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Etalle fluctueren tussen de €4200 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2800 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €700,00 (vergoeding juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Etalle kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In het gedeelte hierna doorzoek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117906€3600 – €4250€410
2271011€5300 – €5650€550
3353016€6025 – €6025€775
4403016€6425 – €6850€900
5459019€6950 – €7250€970
6512021€7650 – €7975€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Etalle bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Etalle is 3565 kWh. Dit kan je zelf opwekken met ongeveer 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh gaat het om 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Veel woningbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Dit type panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Etalle?

Voor het laten leggen van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-etalle

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Etalle vergelijken? Op basis van het onderstaande stappenplan vergelijk je moeiteloos een erkende aanbieder in jouw omgeving. Sommige monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huurhuis of koopwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer het soort huis. Het soort woning (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Etalle.

 4. Vul contactgegevens in

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (bijv. CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden nogal wat rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Onder andere gebouwendie een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, Beschikbaar vanaf €55,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De totale huursom blijft hetzelfde, ongeacht stroomprijzen.
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een eigen spaarpot is dan ook geen must.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Etalle op het dak van de plaatselijke school.

Prosumententarief Etalle
Sinds een paar jaar moeten eigenaren van zonnepanelen in Etalle een distributienettarief – of zogenaamde prosumententarief -betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor consumenten met de terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Vanwaar betaal ik dan deze kosten? De VREG noemt hiervoor een duidelijke reden: Elke inwoner dient te betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Het prosumententarief werkt deze ongelijkheid weg. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €85,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente