Thieu

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Thieu? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Door thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. dalende kosten, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn er al op tienduizenden woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze tool doorzoek je uitgebreide details aangaande zonnepanelen kopen in Thieu!

zonnepanelen installateur 7070
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Zelf controle over je energiekosten
 • Belastingvoordeel.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLe Roeulx
Postcode70700
Gasverbruik21.180 kWh
Stroomverbruik kWh3590 kWh
Gemiddelde energierekening€169,03

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Thieu juli 2024

Een landelijke aankoopsubsidie is er niet meer in België. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale energiepremies voor dergelijke investeringen. Op energiesparen.be lees jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Le Roeulx. Kom je er niet uit? Bel of mail dan met jouw gemeente. Betreft het een woning van 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste kun je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Een speciale subsidie of energiepremie is er niet in België.
 • In de gemeente Le Roeulx kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Is jouw woning 10 jaar of ouder? Dan betaal je maar 6% i.p.v. 21%.
 • Met de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Thieu
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder strikte voorwaarden gebruik maken van de Energielening (met 0% rente). Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Beobank ecokrediet. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

Verlaagde BTW op aankoop zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om te investeren in duurzame energiebronnen als zonnepanelen of isolatie. Voor het installeren van zonnepanelen betaal je in dat geval geen 21%, maar slechts 6% BTW. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4650), dan is het belastingvoordeel al gauw €576. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: De woning wordt alleen gebruikt voor private doeleinden en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

Info m.b.t. de terugdraaiende teller
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terug op het net injecteren. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een passende vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je op dit moment €0,00 terugleververgoeding voor dit overschot. De kans is groot dat dit gaat veranderen: de ouderwetse tellers worden ingewisseld voor slimme meters. Binnen een paar jaar komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar ook jouw “teveel” opgewekte stroom gecompenseerd wordt.

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Al honderdduizenden woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Thieu komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in genereert pak ‘m beet 3090 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie en Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €772,50 (kosten juli 2024). Door goedkope zonnepanelen in Thieu is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120107€3475 – €4375€400
2297012€5150 – €5775€525
3355014€6100 – €6075€750
4408018€6325 – €6650€910
5430020€7050 – €7275€980
6490023€7525 – €7825€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Thieu zie je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Thieu bedraagt 3590 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3975 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan de helft van de investeerders bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Thieu?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-thieu

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Thieu vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt kies jij moeiteloos een professionele expert in je postcodegebied. Veel installateurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het soort dak (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn essentieel. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Thieu.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan weten wij hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Aansluitend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van installateurs die actief zijn in de regio. Beperk je niet alleen tot de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met certificering (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Met name clubhuizen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, De kosten bedragen zo’n €80,00 per maand. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huursom wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Zelf stroom opwekken wordt voor elk gezin realiteit. Een hoge som spaargeld is niet meer noodzakelijk.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Thieu op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Thieu
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Thieu een capaciteitstarief – of zogenaamde prosumententarief -voldoen aan de netbeheerder. Dit is een exclusief tarief voor woningen met de terugdraaiende teller plus een installatie van maximaal 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG heeft daarvoor een verklaring: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dan ook niet anders voor mensen die deels zelf stroom opwekken. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Dan wordt de geïnjecteerde stroom in mindering gebracht van de afgenomen stroomHet gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Door het prosumententarief is er geen onderscheid meer, en betaalt iedereen hetzelfde. De kosten verschillen per netbeheerder, denk aan een bedrag tussen de €88,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!