Ville-Sur-Haine

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Ville-Sur-Haine? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van een zonnepanelen-installatie wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de dalende prijzen van de panelen, het gereduceerde 6% BTW-tarief en de welbekende terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door deze website vind je veelzijdige tips die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Ville-Sur-Haine!

zonnepanelen installateur 7070
 • Direct lagere energielasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLe Roeulx
Postcode70700
Gasverbruik21.190 kWh
Stroomverbruik kWh3595 kWh
Gemiddelde energierekening€169,18

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Ville-Sur-Haine maart 2024

Een universele subsidieregeling bestaat niet in België. Verscheidene gemeenten werken met energiepremies of speciale groene leningen. Via de site energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) tref jij welke regelingen er zijn in de gemeente Le Roeulx. Kan je het niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente. Is jouw woning minimaal 10 jaar oud? Dan betaal je geen 21% BTW, maar een speciaal tarief van 6%. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie of premie.
 • Binnen de gemeente Le Roeulx kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Er is een verlaagd BTW-tarief van 6% voor huizen van 10 jaar of ouder.
 • Met de terugdraaiende teller kan je extra verdienen op je panelen.

Energielening via Energiehuis Ville-Sur-Haine
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? Dan kan je onder bepaalde voorwaarden een beroep doen op de Energielening (met 0% rente). Bekijk ook eens de groene leningen als AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is nu een speciale afspraak die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Val jij in deze categorie? Dan betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4660), dan pak je al snel €578. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het is een woning die 100% particulier is en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

Hoe werkt de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?Op dat moment krijg je momenteel geen terugleververgoeding voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit gaat wel veranderen: de “ouderwetse” tellers gaan plaats maken voor slimme meters. In 2021 komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waar je wel een vergoeding krijgt voor jouw overcapaciteit.

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al 500.000consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (maart 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Ville-Sur-Haine schommelen tussen de €4400 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op om en nabij 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie of Powerpeers betaal je hiervoor wel €775,00 (kosten maart 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Ville-Sur-Haine bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3625 – €4200€390
2304012€5200 – €5775€625
3349014€6075 – €6150€725
4397016€6525 – €6800€900
5440019€6975 – €7125€960
6510022€7475 – €7875€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Ville-Sur-Haine ontdek jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ville-Sur-Haine bedraagt 3595 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 11 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2825 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De doorsnee consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Ville-Sur-Haine?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-ville-sur-haine

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Ville-Sur-Haine vergelijken? Dankzij het advies hieronder kies jij vandaag nog een uitmuntende vakman in de regio. De meeste monteurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de kosten. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het soort dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De deskundige verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Ville-Sur-Haine.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Op die manier is het helder hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvang je de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van vakmannen uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (denk aan ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan verscheidene duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan verenigingen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • De huurprijs is inclusief het onderhoud en eventuele reparaties.
 • De huur van de panelen wordt niet hoger (geen indexatie).
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Voldoende eigen geld is is geen voorwaarde.
 • Je kunt het ook zelf iets organiseren. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ville-Sur-Haine op het dak van een lokale onderneming.

Prosumententarief Ville-Sur-Haine
Sinds 2015 moeten eigenaren van zonnepanelen in Ville-Sur-Haine een distributienettarief – mogelijk ken je het als het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit tarief geldt enkel voor woningen met terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom betaal ik dit prosumententarief? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen die gebruik maakt van het elektriciteitsnet, moet ook een gelijke vergoeding betalen. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Zij betalen dan geen netvergoeding op basis van het werkelijke gebruik. Dit compenseer je dus weer met het prosumententarief. Het jaarlijkse tarief verschilt per netbeheerder, en bedraagt tussen de €89,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!