Gottignies

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Gottignies? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Dankzij krachtige zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. dalende prijzen, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de zogenaamde terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door onze website lees je omvangrijke tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Gottignies!

zonnepanelen installateur 7070
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Inclusief terugdraaiende teller.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLe Roeulx
Postcode70700
Gasverbruik21.160 kWh
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€168,72

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premies en subsidies voor zonnepanelen in Gottignies juli 2024

Een landelijke subsidiepot is er jammer genoeg niet in België. Er zijn nog wel gemeenten met speciale premies en/of leningen. Door gebruik te maken van energiesparen.be doorzoek jij de spelregels in de gemeente Le Roeulx. Onduidelijke informatie? Dan kun je ook jouw eigen gemeente contacten. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan profiteer je van het verlaagde 6% BTW tarief. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Voorts kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat in België geen landelijke premie/subsidieregeling.
 • Binnen de gemeente Le Roeulx bestaat er vaak wel de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen.
 • Huizen van ten minste 10 jaar oud vallen in de 6% BTW-regeling.
 • Door de terugdraaiende teller worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Energielening via Energiehuis Gottignies
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

Verlaagd 6% BTW-tarief bij plaatsen zonnepanelen
De Belgische overheid biedt een regeling die woningen van ten minste 10 jaar oud aanjaagt om de woning duurzamer te maken, door bijv. te investeren in zonnepanelen. Voor zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Voor een installatie met zonnepanelen van 4000 Wp (€4630), dan is het belastingvoordeel al gauw €574. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het huis moet 100% voor privégebruik zijn en de klus wordt uitgevoerd door een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een soort vergoeding. Deze vergoeding krijg je middels een teruggedraaide teller. Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Op dat moment krijg je nog geen terugleververgoeding voor de overproductie. De kans is groot dat dit gaat veranderen: deze klassieke mechanische meters zullen worden vervangen voor slimme meters. Binnen niet al te lange tijd volgt er een nieuwe compensatieregel waar je wel een (kleine) vergoeding ontvangt.

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al tienduizenden gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Gottignies liggen tussen de €4200 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in om en nabij 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en Vandebron betaal je hiervoor wel €767,50 (tarief juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Gottignies is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119706€3575 – €4225€380
2304013€5000 – €5600€675
3329014€6100 – €6075€800
4412018€6300 – €6750€920
5445020€6950 – €7200€980
6498021€7400 – €7825€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal randvoorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Gottignies bekijk jij of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gottignies bedraagt 3580 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 12 panelen, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is zo goed als gelijk. De meeste klanten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Gottignies?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-gottignies

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Gottignies vergelijken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs vind je in enkele stappen een deskundige vakspecialist in je postcodegebied. Een aantal specialisten beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Is het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het type woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn relevant. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Gottignies.

 4. Voorkeur voor contact

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Dan is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is zonnepanelen huren interessant?

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verschillende interessante (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan ondernemingen die het dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, Huren kan al vanaf €65,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Onderhoud en verzekeringen zijn inbegrepen.
 • De huur van de panelen ligt vast, en loopt niet op.
 • Iedereen kan zelf stroom opwekken. Een hoge instapprijs is is geen vereiste.
 • Of denk aan een meer collectief project. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Gottignies op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Gottignies
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Gottignies een vergoeding – wat we ook kennen als het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. De vergoeding telt alleen voor woningeigenaren die beschikken over een terugdraaiende teller en een totaal vermogen van max. 10 kW. Waarom moet ik hiervoor betalen? De VREG (Vlaamse Regulator voor Energie en Gas) legt het zo uit: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Woningen met zonnepanelen zijn geen uitzondering Beschik jij over een terugdraaiende teller? Dan wordt wat je teruglevert weggestreept tegen de stroom die je gebruikt. Het gevolg is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. De jaarlijkse bijdrage ligt tussen de €88,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!