Mignault

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Mignault? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Ten gevolg van dalende prijzen, het BTW-voordeel (6% i.p.v. 21% belasting) en de speciale terugdraaiende teller gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat is het rendement na 10 jaar? Middels de zonnepanelen-vergelijker ontdek jij samengestelde info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Mignault!

zonnepanelen installateur 7070
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieHenegouwen
GemeenteLe Roeulx
Postcode70700
Gasverbruik21.170 kWh
Stroomverbruik kWh3585 kWh
Gemiddelde energierekening€168,87

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Mignault juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er niet in België. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Via de website van de Vlaamse overheid energiesparen.be vind jij hoe het ervoor staat in de gemeente Le Roeulx. Is dit voor jou onduidelijk? Jouw eigen gemeente kan hier ook meer over vertellen. Is jouw huis 10 jaar of ouder? Dan wordt je tegemoet gekomen met een verlaagd BTW-tarief van 6%. Dat kan je zo maar €700,00 – €900 opleveren. Ten derde mag je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Er bestaat niet iets als een landelijke subsidie of energiepremie.
 • Binnen de gemeente Le Roeulx kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale premie of lening.
 • Woningen ouder dan 10 jaar betalen slechts 6% BTW.
 • Middels de terugdraaiende teller kan elke huishouden extra geld verdienen.

Energielening via Energiehuis Mignault
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? Dan is er voor sommige groepen de Energielening (met 0% rente). Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

Verlaagde BTW bij aanschaf zonnepanelen
Er is een speciale regeling die woningen ouder dan 10 jaar stimuleert om hun huis te verbeteren, en te investeren in o.a. zonnepanelen, een zonneboiler of isoaltie. Voor het installeren van zonnepanelen geldt dus het lage BTW-tarief van 6%. Als we het hebben over zonnepanelen goed voor 4000Wp (€4640), dan loopt het voordeel al gauw op tot €575. Er zijn hierbij 2 belangrijke aandachtspunten: Het moet om een privéwoning gaan en de panelen worden gekocht bij – en aangesloten door – een erkende installateur.

De terugdraaiende teller: wat is dat?
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terug op het net injecteren. Hiervoor krijg je een vergoeding. Dit werkt heel simpel: jouw meterstand wordt gewoon teruggedraaid. Houdt je onderaan de streep nog stroom “over”?In die situatie ontvang je geen extra terugleververgoeding voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De plannen zijn om dit te veranderen: de traditionele tellers gaan plaats maken voor slimme meters. De komende jaren komt er een nieuwe regeling (zoals in Nederland) waar je wel een vergoeding krijgt.

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Al 500.000consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Mignault liggen tussen om en nabij de €4000 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen resulteert in circa 3080 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €770,00 (tarieven juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Mignault bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117406€3675 – €4400€380
2287012€5125 – €5675€625
3324016€5975 – €6125€700
4420018€6400 – €6700€890
5463020€6900 – €7125€970
6486021€7600 – €8025€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Mignault tref je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mignault is 3585 kWh. Je hebt dus nodig circa 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Bijna alle huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Mignault?

Puur voor panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-mignault

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Mignault vergelijken? Middels het onderstaande stappenplan vergelijk je in enkele stappen een professionele vakman in de buurt. Veel bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer expliciet jouw woning. Het soort dak (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft dan goedzonnepanelen advies in Mignault.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Dan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de omgeving. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een andere optie: zonnepanelen huren

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen vele rendabele (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Of waar ze wel gewoon op jouw dak komen te liggen. Dit kan al vanaf €70,00 per 4 weken. De voordelen van huren:

 • Tegen de huurprijs ontvang je ook onderhoud en evt. reparaties.
 • De huurprijs wordt vrijwel nooit geïndexeerd.
 • Ongeveer elk huis kan beginnen met stroom opwekken. Eigen geld is niet meer aan de orde.
 • Of denk aan een meer collectief project. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Mignault op het dak van een sportcentrum.

Prosumententarief Mignault
Al een aantal jaren moeten eigenaren van zonnepanelen in Mignault een vergoeding – ook wel het prosumententarief – betalen aan hun netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met terugdraaiende teller met een decentrale productie-installatie die kleiner is dan 10 kilowatt. Waar komt dit vandaan? De VREG omschrijft dit als volgt: Elke woning die gebruik maakt van het elektriciteitsnet moet daarvoor een vergoeding betalen. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Heb jij in de woning een terugdraaiende elektriciteitsmeter? Zoals je weet wordt de teruggeleverde stroom dan afgetrokken van stroom die je gebruikt. Oftewel: je gebruikt het net volop, maar betaalt hier amper voor. Door het prosumententarief te betalen is dit verschil er niet meer. De tarieven verschillen per netbeheerder, en liggen tussen de €95,00 en €109,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!