Lasne

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Lasne? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en goed voor de portemonnee. Op basis van de investering in zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Omwille van dalende kosten, het verlaagde BTW-tarief van 6% en de terugdraaiende teller zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Via onze website check je praktische info m.b.t. zonnepanelen kopen in Lasne!

zonnepanelen installateur 1380
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieWaals Brabant
GemeenteLasne
Postcode13800
Gasverbruik21.380 kWh
Stroomverbruik kWh3390 kWh
Gemiddelde energierekening€165,36

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Premie en subsidie voor zonnepanelen in Lasne juli 2024

Een landelijke subsidieregeling is er jammer genoeg niet in België. Wel bestaan er gemeenten met een geldpotje (energiepremie) voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van energiesparen.be tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Lasne. Is dit voor jou onduidelijk? Bel of mail dan met jouw gemeente. Eigenaar van een huis van 10 jaar of ouder? Dan betaal je in plaats van 21%, slechts 6% BTW. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij kan je een terugdraaiende teller aanvragen.

 • Je kunt geen beroep doen op een subsidie of premie bij de overheid.
 • Binnen de gemeente Lasne zijn er mogelijk wel mogelijkheden.
 • Woningen van ten minste 10 jaar oud kunnen zonnepanelen aanschaffen tegen 6% rente.
 • Met behulp van de terugdraaiende teller wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Energielening via Energiehuis Lasne
Wil je investeren in zonnepanelen, maar heb je geen eigen geld? Dan is er – voor de kwetsbare doelgroepen- een Energielening (met 0% rente). Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

Lager BTW-tarief (6% i.p.v. 21%)
Er is nu een speciale afspraak die huizen van 10 jaar en ouder beweegt om te investeren in zonnepanelen en andere bronnen van hernieuwbare energie. Op de aanschaf van zonnepanelen betaal je dan dus geen 21% maar 6%. Bij een gemiddelde installatie van 4000Wp (€4850), dan pak je al snel €601. Neem hierbij wel de volgende voorwaarden in acht: Het betreft een prive-woning (dus niet deels kantoor of winkel) en de zonnepanelen moeten worden geplaatst door een erkende installateur.

Details over de terugdraaiende teller
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding. Concreet zal jouw energiemeter terugdraaien (salderen). Heb je een overschot, en wek je meer op dan je gebruikt? Dan krijg je – zoals het nu is – geen terugleververgoeding voor de overproductie. De Belgische overheid is wel bezig met nieuwe plannen: de traditionele tellers worden ingeruild voor slimme meters. Binnen 2 jaar komt er vermoedelijk een nieuwe regeling waarbij je wel een compensatie ontvangt.

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Al tienduizenden gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (juli 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Lasne liggen tussen om en nabij de €4500 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa zo’n 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €737,50 (prijs juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Lasne bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120406€3600 – €4500€380
2310013€5300 – €5600€575
3338015€6050 – €6025€775
4389016€6375 – €6725€930
5436019€7075 – €7175€970
6505023€7475 – €7925€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Lasne check je of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lasne bedraagt 3390 kWh. Je hebt dus nodig plusminus 12 zonnepanelen van 325 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1825 kWh zijn dat er 8, voor 2900 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. De meeste consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Lasne?

Voor het plaatsen van panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in België!


zonnepanelen-kopen-lasne

Een zonnepanelen-installateur vinden

Populaire zonnepanelen bedrijven in Lasne vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs zoek je in enkele stappen een uitstekende vakspecialist in jouw eigen buurt. Tal van installateurs beschikken over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot het tarief. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Lasne.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en een e-mailadres. Zo is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar wees scherp op certificering (zoals RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Kan ik ook zonnepanelen huren?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed om te weten: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We kennen verschillende duurzame (collectieve) projecten waarbij je zonnepanelen kunt huren. Denk dan aan gymzalen die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, Dit kost om en nabij de €70,00 (maandelijks). De voordelen van huren:

 • Een totaalprijs inclusief verzekeringen en onderhoud.
 • De huurprijs ligt vast, en loopt niet op.
 • Vrijwel elke woning kan zelf stroom opwekken. Een hoge som spaargeld is is geen must.
 • Je kunt ook samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met buren zonnepanelen laten plaatsen in Lasne op het dak van een gymzaal.

Prosumententarief Lasne
Sinds enige tijd moeten eigenaren van zonnepanelen in Lasne een distributienettarief – ook genoemd het prosumententarief – voldoen aan de netbeheerder. Dit geldt alleen voor woningeigenaren met een zogenaamde terugdraaiende teller en een installatie van max. 10 kW. Waar komt dit vandaan? De VREG maakt dit wat duidelijker: Iedereen moet betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. Dit is dus ook het geval als je zonnepanelen hebt. Beschik jij over een terugdraaiende teller? De stroom die je injecteert (teruglevert) wordt verminderd met de stroom die je afneemt. Een bijkomstigheid is dat je veel minder netvergoeding betaalt. Dankzij het prosumententarief is dit verschil er niet meer. Deze kosten wisselen per netbeheerder, ze liggen tussen de €95,00 en €110,00.


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente